Hirdetés

Új modellekkel bővült a QNAP VioStor hálózati videórögzítők családja

A QNAP a napokban bocsátotta útjára a VioStor hálózati videórögzítő (NVR) család legújabb kétrekeszes tagjait, a 4, 8 illetve 12 biztonsági kamera képének vételére és rögzítésére képes VS-2100 Pro+ szériát. A szimpla hálózati adattárolókhoz hasonló külső felépítésű, + jelzéssel kiegészített otthoni és kisvállalati NVR eszközök a korábbinál erősebb kétmagos Intel Pentium processzorral és nagyobb, immáron 4 GB DDR3 memóriával érkeznek, de továbbra is Linux alapú operációs rendszert futtatnak. A combosabb hardver nagyobb felbontású, immáron 10 megapixeles kamerák képének felvételével és visszajátszásával is könnyebben elboldogul, illetve új szolgáltatások bevezetését is lehetővé teszi, mint például az extra nagylátószögű, halszemoptikás kamerák képének valós idejű kiegyenesítése.


[+]

A videomegfigyelő rendszerek alapját képező VS-2100 Pro+ legfeljebb 8 TB tárhelyet, azaz 2 db  4 TB-os HDD-t kezel (akár RAID-ben), azaz legfeljebb ekkora tárhely áll rendelkezésre a H.264, MPEG-4, M-JPEG és mxPEG formátumú mozgóképek rögzítésére. HDMI kimenetén keresztül Full HD videofolyamok közvetlen lejátszási lehetősége is adott, de a megfigyelés történhet távolról webes felületen vagy Androidot, iOS-t, illetve Windows Mobile-t futtató mobileszközökről is. Ez utóbbiakról, valamint asztali Windows és Mac rendszerekről a QNAP Surveillance Client alkalmazás telepítésével a távoli menedzsment is elérhető, de a hagyományos webes adminisztrációs felület is használható konfigurációs célokra.

A jelenleg 1800 IP kamerával kompatibilis QNAP NVR-ek lehetővé teszi az úgynevezett multi-szerver megfigyelést is, így több VioStor NVR összefűzésével legfeljebb 128 IP kamera képe válik láthatóvá egyszerre egyetlen webböngészőn keresztül. Természetesen az eszközök kezelik és vezérlik a PTZ és speed dómkamerákat is, ezeknek pedig automatikus pásztázási útvonalat is beállíthatók.


[+]

A 4, 8 és 12 csatornás QNAP VS-2104 Pro+, VS-2108 Pro+ és VS-2112 Pro+ modellek ára rendre 890, 1100 és 1330 dollár körül alakul.

  • Kapcsolódó cégek:
  • QNAP

Hirdetés