Hirdetés

Apró NAS-ba présel kilenc adattárolót a QNAP

A TS-963X a kis- és középvállalkozások számára jelenthet ideális alternatívát.

A QNAP kompakt, de kilenc rekeszes NAS-t jelentett be, amely az SMB (kis- és középvállalkozások, Small and Medium Business) kategóriát célozza. Maga az alapot szolgáltató platform nem túl erős, ugyanis a Crowned Eagle kódnevű, beágyazott piacra szánt, AMD GX-420MC jelölésű SoC található benne. Ennek az IGP-je le van tiltva, de az AES-NI-t támogató processzorrészében négy darab 2 GHz-en üzemelő Puma magja van. Valószínűleg azért került erre a lapkára a választás, mert rendkívül kis helyen elfér, és a 17,5 wattos fogyasztása is kellemesen hűthetővé teszi, márpedig a TS-963X NAS a koncepciójában egy relatíve apró, de sok adattárolót támogató megoldás.


[+]

A 182 x 225 x 224 mm-es újdonság öt 3,5"-es, illetve négy 2,5"-es adattárolót támogat, minden esetben 6 Gbps-os SATA interfésszel, illetve a gyorscsere támogatásával. Bár technikailag nincs meghatározva, hogy hova mi helyezhető, de az ideális konfigurációt tekintve az előbbi helyekre nagy kapacitással rendelkező HDD-ket ajánl a QNAP, míg az utóbbi rekeszekbe érdemes gyors SSD-ket építeni. Ez teszi lehetővé az elérési igényekhez igazodó automatikus Qtier technológiát, így a sűrűn használt adatok az SSD-n lesznek tárolva a gyorsabb elérés érdekében.


[+]

A TS-963X-es NAS egy 10 gigabites és egy szimplán gigabites Ethernet aljzatot, két USB 2.0-t és két USB 3.0-t, valamint egy 3,5 mm-es jack kimenet kínál, de van még beépített hangszóró is, valamint a QTS operációs rendszeren belül az adatvesztés ellen védekező Snapshots is elérhető. Sőt, igénybe lehet venni a Hybrid Backup Sync szolgáltatást a helyi, távoli és felhő tárolására szolgáló fájlok biztonsági mentéséhez és szinkronizálásához, a QVR Pro professzionális felügyeleti megoldást kínál, a Virtualization Station és a Linux Station funkciók pedig lehetővé teszik a virtuális gépeket, amelyek Windows, Linux vagy UNIX operációs rendszereket futtatnak. A szokásos rugalmasság is elérhető a tárolóegységek szempontjából, így a Virtual JBOD használatával egy UX-800P vagy -500P fogható be a kapacitás bővítése érdekében.


[+]

A QNAP TS-963X 2 vagy 8 GB-nyi DDR3-as rendszermemóriával rendelhető, de igény esetén mindkét opció 16 GB-ra bővíthető. Az új NAS-ok szállítása már megkezdődött.

  • Kapcsolódó cégek:
  • QNAP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés