Hirdetés

A RAID 5 kialakításában partner a QNAP új hálózati adattárolója

Három merevlemezt fogadó, sokat tudó, TS-328-as jelzésű NAS-t mutatott be a vállalat.

A QNAP bejelentette legújabb hálózati adattárolóját, melyet TS-328 jelzéssel illetett a gyártó. Az otthoni környezetbe szánt NAS 142 x 150 x 260,1 mm helyet követel magának, és a kialakítását tekintve szakít a toronyszerű dizájnnal.

 


[+]

 

A gyártó első háromtálcás NAS megoldása lehetővé teszi a RAID 5 tömbök kialakítását már a belépőszinten is, amely optimalizált tárolókapacitást biztosít, kifejezetten jó teljesítményt kínál, és adatbiztonságban is előrelépés elődeit tekintve. A rendszerchip feladatait itt a négymagos Realtek RTD1296 típusjelzésű, 1,4 GHz-es órajelű lapka látja el, 2 GB DDR4-es rendszermemória és 4 GB-os eMMC flashmemória társaságában. Az eszköz a QTS 4.3.4-es beágyazott Linuxot futtatja.

Az operációs rendszer tekintetében elérhető a snapshot funkció, továbbá a kétcsatornás H.264/HEVC hardveres dekódolással és a valós idejű átkódolással a TS-328 képes videókat konvertálni olyan fájlformátumokká, amelyek zökkenőmentesen lejátszhatók a mobileszközökön is. A QVHelper, a Qmedia és a Video HD streaming alkalmazásokkal az otthonunkban streamelhetjük médiatartalmainkat, sőt, ha úton vagyunk, akkro akár mobilunkkal is elérhető ez a szolgáltatás. Privát felhőként használva a NAS-t biztonsági mentést tárolhatunk telefonunkról (előtte az eszközt valamelyik USB portra kell csatlakoztatni), míg a letöltött Qphoto alkalmazással mobileszözeinkkel készített tartalmak menthetőek közvetlenül a TS-328-ra.


[+]

A NAS-ra visszatérve a tápellátásáért egy 65 wattos külső modul felel, USB 2.0 portból egy, USB 3.0 csatlakozóból pedig kettő érhető el (ebből az egyik az előlapon). Az eszköz két darab gigabites Ethernet csatlakozóval köthető a helyi hálózathoz, míg a 3,5 mm-es jack aljzat vonalkimenetként funkcionál. A rendszer hűtését egy 9 cm-esn 16 dBA zajszintű légkavaróra bízta a gyártó.

A QNAP TS-328 szállítása már megkezdődött, az ára azonban még nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • QNAP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés