Hirdetés

A Pulse Controller dobfelszereléssé varázsolja az íróasztalt

Vannak olyanok, akik ösztönösen ritmikusan csörögnek, csattogna, zajonganak bármilyen kezük ügyébe akadt eszközzel, azaz improvizatív vénájuk folyamatosan kikívánkozik. Stephan Vankov is egy ilyen ember, aki ráadásul még hivatásos zenész is, így nem csoda, hogy az ő fejéből pattant ki a Pulse Controller MIDI eszköz. A koncepció lényegében pofonegyszerű, mégis a profi megvalósítás és a szoftvertámogatás teszi remekül használhatóvá és szórakoztatóvá. A fejegységben egy piezo mikrofon található, ezt kell a fedélzeten lévő tapadókoronggal, vagy a mellékelt tépőzárral a kiszemelt felületre tapasztani, amin a zajkeltést kívánjuk elkövetni.


[+]

A mikrofon felfogja a rezgéseket, és a számítógép mikrofonbemenetén keresztül eljuttatja a mellékelt szoftverhez, mely a legtöbb zeneszerkesztő program által emészthető MIDI jeleket állít elő belőle. A kompatibilitási listában olyan ismert alkalmazások olvashatók, mint a Cubase, az Ableton Live, a Pro Tools és még sok más. A szoftver azonban nemcsak bizonyos ütőhangszerek egy hangon történő virtuális megszólaltatására alkalmas, fejlett dallamgenerátorával egészen érdekes és színes dolgokat komponálhatunk, mely „véletlenszerű” folyamatot a számítógép billentyűzetére kiosztott parancsokkal kontrollálhatjuk.

Már a videóból is jól látszik, hogy egy kis kreativitással mennyi minden megvalósítására alkalmas a szett pusztán a környezet rezdüléseit kihasználva. A termék a PulseController.com oldalon hamarosan megvásárolhatóvá válik, vételára 59 dollár lesz, de 64 dollárért egy olyan variáns is várható, mely analóg hangbemenettel kívánja tovább szélesíteni a lehetőségeket. Egyelőre csak Mac-re készült el a szoftver, de a windowsos verzió is úton van már.

Hirdetés