Hirdetés

prohardver goes to Hollywood!

A dolognak nincs nagy jelentősége, de gondoltuk, eldicsekszünk vele :). Az Overclockers.com is tesztelte a Gigabyte 8SRX lapját, és gyakorlatilag ugyanarra a következtetésre jutottak, kivéve egyet.

Sérelmezték, hogy a lap nem ment hibátlanul 3db kétoldalas PC2700-as DDR SDRAM-mal, holott a SiS 645/DX chipsetek PC2700-as RAM-ból csak 4 bankot, tehát 2db kétoldalas RAM-ot támogatnak. A "régi" PC2100-as RAM-ból természetesen nem gond a 6 banknyi...

Ugyanakkor együtt sem tudtuk megkeresni a doksikat, ahol ezt leírják, holott határozottan emlékszem, hogy több helyen is olvastam. Aki esetleg tud ilyen doksiról/cikkről/hírről, kérem, adja meg a linkjét...

Végül, a "bizonyíték" :)... a teljes cikket a fenti linkre kattintva érhetitek el.

Finally, Marton Balog over at ProHardware (in Hungarian) sent me this:

"SiS 645 boards only support 4 banks of PC2700 DDR SDRAM, so being able to run only 2 double sided DIMMs is exactly what the specs say! And naturally, this is true for all SiS 645 and 645DX boards out there, as this is a chipset limitation."

Unfortunately, my attempts to locate the specs from SIS were not successful, but I have no reason to doubt Martin's accuracy.

Azóta történt

Hirdetés