Hirdetés

Profiknak szánja új noteszeit a Fujitsu Siemens

Már Magyarországon is megvásárolható a Fujitsu Siemens Computers professzionális felhasználásra szánt Lifebook notebookcsaládjának két új tagja, a Lifebook S2110 és S7110 széria. A két gép a bennük felhalmozott technológiához és méreteihez képest szinte pillekönnyű, komoly alternatívát nyújtva ezzel a mobil munkaállomások mezőnyében.

Az Intel egymagos Core Solo vagy kétmagos Core Duo mobil processzoraira épülő Lifebook S7110-es gépeknek két fő válfaját különbözteti meg a gyártó; ezek egyedül a biztonságos azonosítást szolgáló ujjlenyomat-olvasóban különböznek egymástól. A gép 14,1 hüvelykes, XGA (1024x768 pixeles) felbontású kijelzőjét az Intel i945GM lapkakészletébe integrált GMA950 típusjelzésű grafikus megoldás szolgálja ki, a konfigurációk maximum 2 gigabájt memóriát fogadnak, a háttértár maximális kapacitása 80 GB lehet, a konfigurációk mindemellett kombó egységet vagy multiformátumú DVD-írót tartalmazhatnak.

A Wi-Fi, illetve opcionálisan Bluetooth-modullal, továbbá gigabites vezetékes hálózati kommunikációval és analóg modemmel felvértezett Lifebook S7110-es modellek 30,7 x 24,8 x 3,45 centiméteres befoglaló méretekkel rendelkeznek, tömegük pedig a gyári, hatcellás akkumulátorral (mellyel egyébiránt körülbelül hat és fél óráig képesek üzemelni) mindössze 1,8 kilogramm.

Az AMD Turion 64 mobiltechnológiájára (tehát még nem kétmagos processzorra) építkezik a Lifebook S2110 család, mely az ATI Radeon Xpress 200 lapkakészletét párosítja az alacsony fogyasztású CPU-val. A Crystal View technológiájú, 13,3 hüvelykes képátlójú, XGA (1024x768 pixeles) felbontású kijelzőt itt is a lapkakészletbe integrált grafikus mag hajtja meg, mely a maximum 2 gigabájtnyi rendszermemóriából foglalja a számára szükséges képpuffert. Az aprócska gépbe még egy optikai egység is elfér, ez lehet kombó meghajtó vagy super-multi DVD-író, a merevlemezes háttértár maximális kapacitása ennél a modellcsaládnál 100 gigabájt. A merevlemezt a Lifebook S7110-hez hasonlóan ennél a gépnél is rázkódáselnyelő védőborítás óvja a fizikai sérülésektől.

A Lifebook S2110 tulajdonosainak az integrált vezeték nélküli technológiák közül be kell érniük a Wi-Fi-vel, Bluetooth modul még opciós tartozékként sem jár a géphez. A kommunikációs lehetőségeket a megszokott Fast Ethernet vezérlő, illetve az analóg modem teszi teljessé. A 29,3 x 23,6 x 3,15 centiméteres gép a hozzá adott hatcellás akkumulátorral 1,64 kilogrammot nyom, az akkumulátoros üzemidő a gyártó szerint körülbelül három óra ötven perc.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés