Hirdetés

Processzort is mellékel bizonyos alaplapjaihoz az ASRock

Szokatlan módját választotta a készleten maradt alaplapok kiárusításának az olcsó, főként irodai konfigurációkhoz fejlesztett termékeiről ismert ASRock. A gyártó bizonyos régiókban most a készlet erejéig egy kétmagos Intel processzort is mellékel két alaplapjához, egyszersmind hangsúlyozva, hogy mind a CPU, mind az alaplap kitűnően bírja a tuningot.

A microATX formátumú 2Core1333-2.66G és 2Core1333DVI-2.66G alaplapok dobozában egy pontosan meg nem határozott típusú, kétmagos Intel processzor is lapul, mely az ASRock tesztjei szerint az adott alaplappal garantáltan üzemképes 2,66 GHz-es órajelen 1333 MHz-es FSB mellett. A processzor eredeti órajele nem ismert, annyi azonban bizonyos, hogy a két alaplapon dolgozó 945GC A2 lapkakészlet hivatalosan maximum 800 MHz-es rendszersínt támogat, így a tuning legalább a chipset esetében kézenfekvő.

Az integrált grafikus magot is tartalmazó lapkakészlettel felvértezett két ASRock alaplap a négymagos megoldásokat leszámítva az összes modern Intel CPU-val kompatibilis, memóriafoglalataiba DDR2-667-es modulok passzolnak (a 2Core1333-2.66G típusba kettő, a 2Core1333DVI-2.66G-be négy), a rendszer egy PCI Express x16, egy PCIe x1 és két hagyományos PCI kártyával bővíthető. Az alaplapok négy Serial ATA II és kettő Ultra-ATA tárolóegységet kezelnek, szériafelszereltség a Fast Ethernet vagy Gigabit Ethernet vezérlő, valamint a nyolccsatornás HD Audio hangrendszer. A 2Core1333DVI-2.66G típushoz nevéből adódóan egy külön bővítőkártyára szerelt, HDCP-kompatibilis DVI kimenet is jár.

Arról egyelőre nincs információnk, hogy a processzorral egybecsomagolt alaplap mennyibe fog kerülni, és azt sem tudni, hogy Magyarországon forgalomba kerül-e egyáltalán ez a kiszerelés.

Előzmények

Hirdetés