Hirdetés

Powershot G10

Szeptember 17.-én, Hollandiában mutatta be  a Canon PowerShot digitális kompakt fényképezőgépét, a G10-es modellt.A PowerShot G9 utódjaként az új gép az első G-sorozatú fényképezőgép, mely 14,7 megapixeles érzékelővel rendelkezik. Az 5-szörös nagylátószögű (28mm) objektív a nagylátószögű tartomány mellett tele állásban is megállja a helyét, legyen szó , tájkép, épület, belső vagy távoli téma fényképezéséről.

DIGIC 4


A Canon DIGIC 4 (Digital Imaging Core) képfeldolgozó az optimális működési hatékonyság érdekében a fényképezőgép összes elsődleges funkcióját ellátja. A fejlett feldolgozó algoritmus részletgazdag és színhelyes képeket eredményez, pontos fehér-egyensúllyal. Gyorsabb az automatikus élességállítás, tágabbak a sorozatfelvétel lehetőségei, a DIGIC 4 pedig gondoskodik a zajcsökkentésről is.

Arcfelismerő technológia


A Canon arcfelismerés AF/AE/FE/WB funkciója detektálja az arcokat (legfeljebb 35-öt) a kereten belül, majd beállítja a fókuszt, az expozíciót, a vakut, valamint a fehéregyensúlyt. A technológia képes meghatározni, hogy melyik arc a fénykép témája, és ha nem talál ilyen elsődleges alanyt, akkor azonnal visszaáll a 9 pontos AiAF rendszerre. Az arc kiválasztás és követés lehetővé teszi egy arc kijelölését a főtémában a lehető legjobb eredmény érdekében. Az „önkioldó vezérlése arccal” funkció sokat segít a csoportfelvételek készítésénél, mert az exponálást az új arc megjelenése indítja automatikusan.

i-Contrast

A Canon i-Contrast felvételben és lejátszásban egyaránt rendelkezésre áll. Analizálja az expozíciót, a dinamikatartományt és a felvétel más jellemzőit, és a részletgazdagabb kép érdekében ehhez alkalmazkodva növeli az erősítést a sötét területeken anélkül, hogy elrontatná a helyesen exponált képrészeket.

Optikai képstabilizátor

A PowerShot G10 modell az esetleg elmosódásokat okozó enyhe bemozdulások felismerésére és kompenzálására mind egy lencseeltolással működő képstabilizáló rendszert használnak. Az IS négy fényértéknyi előnyt biztosít, amely gyenge fényben és teleobjektív használatakor egyaránt lehetővé teszi az expozíciós idő meghosszabbítását: kritikus a berázás, valamint a kis frekvenciájú mozgás esetében egyaránt. A parányi giroszkóp érzékeli a kéz mozgását is. Az így létrejövő jeleket (másodpercenként akár 8 ezret) a hagyományosnál kétszer gyorsabban dolgozza fel az IS vezérlő chip, amely különbséget tesz a kéz remegése és szándékos mozgása között. A remegés-jelek az IS egységbe jutnak, és a remegést kompenzálva a úgy mozgatják a lencsetagokat, hogy a fénysugár az eredeti helyén maradjon.
A pontosság és a gyors működés érdekében a mozgó lencsék kerámia golyókon támaszkodnak. A kerámia golyók megoldják a súrlódás problémáját, valamint kedvezőbbek a hőtágulás és mágnesezhetőség szempontjából is.

iSAPS

Az iSAPS (fotótéren alapuló intelligens témaelemzés) minden exponálás előtt automatikusan optimalizálja a legfontosabb fényképezőgép-beállításokat. A fényképezőgép elemzi a témát, majd azt összehasonlítja a fényképezőgépben lévő, fotóadatokat tartalmazó adatbázissal, az ún. „fotótérrel”. Így a fényképezőgép a kép készítése előtt elvégezheti a szükséges módosításokat az automatikus expozíció, a fókuszálás és a fehéregyensúly beállításain.

Kijelző

A kategóriájában legjobb, 461 000 képpontos 3" PureColor LCD II képernyő lehetővé teszi a felvételek megjelenítését és a képek komponálását. A képernyő kitűnő színvisszaadással és kivételesen nagy láthatósági szögtartománnyal rendelkezik. A PowerShot G10 modellen megtalálható expozíciókompenzációs és a kettős ISO/felvételkészítési mód tárcsa segítségével mindig kéznél vannak az alapvető beállítások.

Azóta történt

Hirdetés