Hirdetés

A PowerColor az egyik leggyorsabb Radeon HD 7970-en dolgozik

A PowerColor sem akar kimaradni a gyárilag tuningolt Radeon HD 7970-es kártyák partijából, így érkezik a Vortex II Edition jelzésű VGA is. A termék az AMD Tahiti kódnevű cGPU-jára épül, mely 2048 shader részelemmel dolgozik, a 384 bites memóriabuszhoz pedig 3 GB fedélzeti memória kapcsolódik. A gyári tuning szerencsére egészen komoly lett, így a lapka 1,1 GHz-en ketyeg, míg a memóriák effektív órajele 5,7 GHz lesz. Összehasonlításképpen az AMD rendre 925 MHz-es és 5,5 GHz-es referenciaértékeket ajánl, vagyis alapos tuningról van szó, így ez a termék lehet a leggyorsabb Radeon HD 7970 (amint megjelenik).

A kártyán található Vortex II számos hővezető csővel dolgozik, a méretes bordát pedig két darab ventilátor hűti, melyek esetében az alumínium lamelláktól való távolság egyénileg szabályozható. A tápellátást két darab 8 tűs PCI Express tápcsatlakozón lehet biztosítani, azaz van még tartalék a termékben.

A DirectX 11.1-et támogató VGA hátulján két DVI, egy 3 GHz-es HDMI 1.4a-s, valamint két mini DisplayPort 1.2 HBR2-es kimenet található, és hat kijelző kezelése biztosított.

A PowerColor Radeon HD 7970 Vortex II Edition forgalmazása áprilisban kezdődik meg, ám az ajánlott fogyasztói árról még nincs információ. Valószínűleg 600 dollár közelében lesz az árcédula.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés