Hirdetés

Különleges ventilátort kapott a PowerColor új Radeonja

A PowerColor bejelentette a Radeon HD 7850-es VGA Fling Force jelzésű változatát, mely a gyári tuning mellett egy igazán érdekes ötlettel hívja fel magára a figyelmet. A termék az alapokat tekintve nem mondható túlzottan egyedinek. Lényegében az AMD Pitcairn kódnevű cGPU-jára épül, azaz 1024 darab aktív shader részelemmel dolgozik, a 256 bites memóriabuszhoz pedig 2 GB fedélzeti memória kapcsolódik. A gyári tuning sem komoly, így a lapka 910 MHz-en ketyeg, míg a GDDR5 szabványú memóriák effektív órajele 4,8 GHz. Összehasonlításképpen az AMD 860 MHz-es magórajelet ajánl.

A kártyán található, hővezető csövekkel tarkított hűtésen egy 92 mm-es légkavaró dolgozik, ami a PowerColor szerint halkan és hatékonyan teszi a dolgát. Itt jön azonban a csavar. A Fling Force technológia arra szolgál, hogy megváltoztassa a légkavaró átmérőjét. Ezt lényegében a fordulatszám emelésével éri el, ekkor ugyanis a lapátok végein lévő terelőlapok kinyílnak, kvázi a lapát megnyúlik, így egy 95 mm-es szélgép keletkezik. A PowerColor elmondása szerint ez 10%-kal hatékonyabb hűtést eredményez. Az egy darab 6 tűs PCI Express csatlakozóval rendelkező, DirectX 11.1-et támogató VGA hátulján egy DVI, egy 3 GHz-es HDMI 1.4a-s, valamint egy DisplayPort 1.2 HBR2-es kimenet található, és három kijelző kezelése biztosított.

A PowerColor Radeon HD 7850 Fling Force forgalmazása hamarosan kezdődik meg, ám az ajánlott fogyasztói árról még nincs információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés