Hirdetés

Hűvös hangulatot áraszt a PowerColor legújabb Radeonja

A Hellhound Spectral White termékcsalád bővül egy 20 GB-os monstrummal.

A Powercolor piacra készül dobni egy hófehérben feszítő, 5376 Stream processzorral megspékelt videokártyát, ami a Hellhound széria legfrissebb képviselőjeként mutatkozik be. A Hellhound Spectral White AMD Radeon RX 7900 XT nevű, 20 GB GDDR6 VRAM-mal szerelt megoldás 320 mm-es hosszához 118,5 mm-es magasság, illetve 62 mm-es vastagság párosul, és polimer kondenzátorokat hordó, patyolat nyomtatott áramköri lapja 14 rétegű.


[+]

A tápellátás két 6+2 tűs PCI Express csatlakozón keresztül valósul meg, és az 50 °C-os hőmérsékletig félpasszív működést biztosító, nyolc darab  – 6 mm-es átmérőjű, nikkelezett réz  – hővezető csövet felvonultató blokk alatt lévő, valós idejű iMON monitorozással figyelt VRM 10+3+1 fázisa a GPU-hoz tartozik, miközben a 320 bites busszal dolgozó, 20 GHz-es effektív órajelen ketyegő fedélzeti memória 2+1 fázisból gazdálkodhat.


[+]

Említést érdemel, hogy a három ventilátor középső példánya ellentétes irányban forog két szélső társához képest a turbulencia csökkentésének érdekében, és ez a VGA által generált zajterhelésre is pozitívan hat. A tartósság elérése végett dupla golyóscsapágyazással rendelkező szélgépek kilenc lapátját gyűrű fogja össze, míg a hűtés megnövelt méretű réz kontaktfelületei lefedik a kulcsfontosságú komponenseket, és a hivatalos honlap szerint ez több, mint 3 °C-os javulást jelenthet az előző generációs dizájnokhoz viszonyítva.


[+]

A vezérlő két BIOS chipet kapott, amelyek közül a néma üzemre kihegyezett 2025/2395 MHz-es Game/Boost GPU frekvenciát inicializál, a tuningos OC firmware pedig ezt az értékpárt 2130/2500 MHz-re emeli (referencia: 2000/2400 MHz), és a váltást a megszokott módon, azaz egy kétállású reteszkapcsolóval eszközölhetjük.


[+]

A merevítési, és egyben alkatrészvédelmi feladatokat ellátó alumínium hátlapi takarólemezen kivágások segítik a bordázat átszellőzését, mialatt a lamellákon szolgálatot teljesítő légkavarók fehéren vagy kéken világíthatnak. A fények közt fizikai kapcsolóval léptethetünk (a harmadik állás a leoltott állapot), és a termetes perforációkat viselő I/O kereten három, 2.1-es verziószámú DisplayPort telepedett meg a magányos HDMI 2.1 bemenet szomszédságában, noha az előbbi konnektorokból egyszerre csak kettő lehet aktív.


[+]

A gyártó még megjegyzi, hogy az egyelőre kérdéses árazású újdonsághoz célszerű olyan tápegységet használni, aminek a 12 voltos ága legalább 75 amper leadását tudja szavatolni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés