Hirdetés

Már nem kell sokat várni a be quiet! új csúcskategóriás házára

Hamarosan a vásárlók számára is elérhetővé válik a német gyártó zászlóshajójának frissített verziója.

A be quiet! immáron hivatalosan is bejelentette a házak piacára szánt új csúcsmodelljét, a Dark Base Pro 900 rev. 2-t. A Computexen bemutatott full tower méretű ház az elődhöz hasonlóan moduláris felépítésű, viszonylag minimalista vonalvezetéssel és edzett üveg oldalfallal lett megáldva. Ráadásul méretes darabról van szó, 243 mm szélességével, 586 mm magasságával és 577 mm mélységével nem a helytakarékosságáról lesz híres. Cserébe nem sok hardverelem foghat ki rajta. A kivehető alaplaptálca XL-ATX méretig bezárólag kompatibilis a legnépszerűbb formátumokkal, grafikus kártyából a HDD bracketet bent hagyva maximum 325 mm, kivéve pedig 470 mm hosszúságú darabokat fogad. A PS2 ATX méretű tápegység hosszát 150-284 mm-ben, míg a processzorhűtő magasságát 185 mm-ben maximalizálták a tervezők.

be quiet! Dark Base Pro 900 rev. 2
be quiet! Dark Base Pro 900 rev. 2 [+]

Az üresen 15 kg tömegű , főleg acélból és alumíniumból épített házat gazdagon telepakolhatjuk meghajtókkal is, gyári állapotban 2 darab 5,25, 5 darab 3,5 és 10 darab 2,5 hüvelykes méretű fér el ezekből, de a moduláris felépítésnek köszönhetően utólag is bővíthető a rendszer, a nem használt meghajtóhelyeket pedig a mellékelt műanyag elemekkel letakarhatjuk.

Hűtés szempontjából minden lehetőséget megkapunk, gyárilag 140 milliméteres Silent Wings 3 ventilátorokat szerelt be a gyártó, ebből a gépház elejére került kettő darab, hátra pedig egy, és ezek percenként 1600 fordulatra képesek. Igény szerint bővíthetjük az arzenált további légkeverőkkel, előre bekerülhet még egy 140 milliméteres, a tetőlemez alá ugyanebből a méretből maximum 3 darab, 120 milliméteresből akár 4 is, 180-asból viszont csak egy. A vízhűtés szerelmeseire is gondoltak, előre és fentre maximum 420, hátra pedig maximum 140 milliméteres radiátorok kerülhetnek. Érdekesség még, hogy a tápegység takarólemezére is applikálhatunk egy 120-as ventilátort a 2,5 hüvelykes meghajtóhely mellé. Ráadásul az egész hűtési rendszert a kinyitható előlap mögött található kapcsolóval állíthatjuk Silence és Performance módba.

be quiet! Dark Base Pro 900 rev. 2
be quiet! Dark Base Pro 900 rev. 2 [+]

Az előlap és fedlap közötti döntött panelen találjuk a kapcsolókat és a portokat, ide tartozik a bekapcsológomb és a 3 darab USB Type-A csatlakozó – ezekből kettő 3.0 verziójú, egy pedig csak töltésre használható. Találhatunk még egy USB 3.1 Type-C csatlakozót, külön jack aljzatot a mikrofonnak és a fejhallgatónak, egy HDD visszajelző LED-et, valamint a világításvezérlőt, hiszen természetesen RGB szalagok is a tartozékok részét képezik. Egzotikumnak számít továbbá a ház tetején elhelyezett, Qi töltésre használható töltőpad.

Nem sok variációs lehetőségből lehet választani, az alapszín minden esetben a fekete lesz, a betétek színe lehet narancssárga, fekete és ezüst. A be quiet! Dark Base Pro 900 rev. 2 számítógépház 269 eurós ajánlott fogyasztói áron lesz elérhető, a tervek szerint még ebben a hónapban.

Előzmények

Hirdetés