Hirdetés

A Point of View a szűkülő VGA-piac új áldozata

A nagy múltú cég nem tudott más piacokon sem értékelhető produkciót nyújtani, így sajnos csődbe mentek.

A szűkülő VGA-piacról már évek óta szó van, de a végfelhasználók nem érzik annyira a hatását, mint a VGA-gyártók. Hacsak nem gondolunk a termékek árának növekedésére, de ebben az adott ország valutájának gyengülése is szerepet játszhat, tehát részben nézőpont függvénye, hogy hol hogyan éli meg ezt a vásárlóbázis.

A gyártók kiválása azonban mindig jelzi, hogy az adott piacon nincs minden rendben, és sajnos a nagy múltú Point of View a következő áldozat. Az érintett cég még a csőd előtt próbálkozott több lábra állni, mivel az elmúlt években megcélozták az tévékiegészítők és a mobil eszközök piacát is, de ezek pont olyan területek, ahol elképesztően nehéz új beugróként sikereket elérni, pláne gyorsan. Ráadásul a Point of View semmilyen egyedi termékkel nem próbált kitűnni a tömegből, vagyis olyan megoldásokat kínáltak, amilyenekkel mellettük még számos kínai gyártó előállt, ráadásul tették ezt olcsóbban.

A VGA-piacot is egészen a múlt évig komolyan gondolták, de idén már új termékkel nem jelentkeztek. Feltételezhetően elfogyott a cég pénze, így nem tudták már finanszírozni az új GeForce-ok startját, ami nélkül bevétel sem jön. Az okos otthonok és a drónok szegmense sem hozott lényeges változást a vállalat életében, ami megpecsételte az idei évet és elhozta a csődöt.

A Point of View csődjének azért vannak olyan vállalatok, amelyek örülnek. Az NVIDIA partnerei mindenképpen, mivel régóta téma, hogy a zöldek túl sok partnert tartanak túl kicsi potenciális vásárlóbázisra. Ez lett tulajdonképpen az exkluzívan NVIDIA-hoz kötődő Point of View veszte is, mivel egy adott szegmens – pláne egy szűkülő – nem tud akárhány céget eltartani, így csak a versenyképesebbek maradnak életben. A Point of View számára ez az erősödő árverseny különösen problémás volt, mivel jellemzően a minőséget tartották szem előtt, ugyanakkor jó minőségű VGA-t nem lehet olcsón gyártani.

Az sajnos egyelőre kérdéses, hogy mi lesz a már eladott termékek garanciájával. A vállalat ingóságaival kapcsolatban sincsenek pontos adatok, de valószínűleg eladják őket, ami fedezheti a cég adósságainak egy részét.

Előzmények

Hirdetés