Hirdetés

Plextor PX-755: a köztes megoldás

Tegnap beszámoltunk arról, hogy a Plextor japán részlege mégsem dobja piacra a tervezett időben szupergyors, akár 18x DVD-írási tempót is elérő PX-760 sorozatú DVD-íróját, a nagy sebességű írás során felmerülő minőségi problémák miatt ugyanis a termék további finomítást igényel a kereskedelmi forgalomba kerülés előtt. Hogy a vásárlók addig se maradjanak új Plextor író nélkül, a japán vállalati részleg ma fellebbentette a fátylat soron következő, PX-755-ös szériájáról, mely a korábban beharangozott, ám most elhalasztott modell írási sebességét nem minden tekintetben éri el, kategóriájában bizonyos szempontból mégis rekordernek számít.

Az ATAPI és SATA csatolórendszerrel megjelenő PX-755A és PX-755SA a PX-760-as szériához hasonlóan maximálisan 10x tempójú DVD+R DL írást kínál. A P-CAV írási stratégiával történő rögzítés 6x sebességen indul, körülbelül az 1,5 GB-os adathatárnál gyorsul 10x tempóra, majd az írási folyamat ismét a 6x sebességhatárnál ér véget. Mindazonáltal a gyorsabb írási tempó csak a legjobb minőségű lemezek használatával érhető el, így viszont a Plextor állítása szerint egy 8 GB-os lemez megírása mindössze csak 11 percet vesz igénybe (a jelenlegi leggyorsabb írókkal ez a folyamat körülbelül 15 perc). Az író amúgy minden más tekintetben hozza a PX-760 sebességeredményeit, leszámítva a 18-szoros DVD+R írási sebességet.

 

Plextor PX-755
Médium Írás Olvasás
DVD+R 16x CAV 12x CAV
DVD-R 16x CAV 12x CAV
DVD+R DL 10x PCAV 8x CAV
DVD-R DL 6x CLV 8x CAV
DVD+RW 8x PCAV 12x CAV
DVD-RW 6x CLV 12x CAV
DVD-RAM - n.a.
DVD-ROM / DL - 16x CAV / 12x CAV
CD-ROM - 48x CAV
CD-R 48x CAV 48x CAV
CD-RW 24x ZCLV 48x CAV

A PX-755 sorozat a tervek szerint januárban jelenhet meg a boltok polcain, a PX-760 széria megjelenéséről azonban továbbra sem közölt információkat a gyártó. A most bejelentett köztes termék bevezetése miatt azonban nem kizárt, hogy már csak piacpolitikai okokból is hónapokkal eltolódhat a 18x írásra képes DVD-író debütálása.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés