Hirdetés

A pletykák alapján ígéretesnek tűnik a Sony új VR headsetje

Az NGVR kódnévű megoldás kijelzője és kontrollere is nagyobb élményt adhat, mint az elődmodell.

Bár a Sony legújabb VR headsetje, az egyelőre NGVR kódnéven emlegetett, de később valószínűleg PlayStationVR 2 névre hallgató eszköz idén már biztosan nem kerül piacra, pletykáknak nem vagyunk híján, az UploadVR pedig szépen össze is gyűjtötte, mit is tudunk eddig.


[+]

Forrásaik szerint fejlődik például a vezérlő, amelynek nagy része egybefüggő, kapacitív érintőfelülettel lesz ellátva, így a rendszer akkor is képes lesz ujjaink helyzetének meghatározására, ha épp nem nyomkodunk valamit, ezáltal a vezérlés sokkal természetesebbnek érződik majd. A különféle szenzorok ráadásul nem csak a kontrolleren pihenő, de a felette tartott ujjaink pozícióját is képesek lesznek érzékelni, ami a korábbinál sokrétűbb vezérlést tehet majd lehetővé.

Az irányítás mellett a megjelenítés is biztosan javulni fog, a fentebb linkelt cikk konkrétan szemenként 2000x2040 pixel felbontású OLED kijelzőkről tesz említést, amelyek támogatják a nagy dinamikatartományú (HDR) tartalmak megjelenítését, a látószög pedig állítólag a korábbi 100 helyett 110 fokra módosul.

Az írás említést tesz még arról is, hogy a Sony komoly kampányt folytat több AAA cím fejlesztőjénél azzal kapcsolatban, hogy a játékok hibrid VR támogatást kapjanak. Ez alatt azt kell érteni, hogy ha teljesül a Sony kívánsága, a játékok a jövőben síkképernyőre és VR-ra készült verzióban is megjelenhetnek, a felhasználó pedig maga döntheti el, hogy melyik változatot kívánja letölteni. Ez egyelőre túl szépnek tűnik, hogy igaz legyen, hiszen egy VR játékban nem csak az más egy hagyományos címhez képest, hogy nem egy analóg karral, hanem a fejünkkel mozgatjuk a kameranézetet, az irányítást is alaposabban át kell gondolni, de csak remélni tudjuk, hogy a tárgyalások eredményesek lesznek, és a játékosok érdekeit előrébb helyezik, mint általában.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

Hirdetés