Hirdetés

Hivatalosan is streamelhetők lesznek PC-re a PlayStation 4-es játékok

Az elmúlt napokban merült fel annak a lehetősége, hogy a PlayStation 4-en futtatott játékokat akár a PC-re is lehetne streamelni, és erre egy Twisted néven ismert fejlesztő kínálna nem hivatalos megoldást. Ezt persze pénzért tenné meg, hiszen a programjának fejlesztését finanszíroznia kell.

A fentiek miatt a Sony megkapta a kérdést, hogy lesz-e ilyen lehetőség hivatalos formában, hiszen technikailag ennek nincs akadálya. A vállalat némiképpen a nem hivatalos megoldásra reagálva bejelentette, hogy már egy ideje dolgoznak azon, hogy a PlayStation 4-es játékok PC-re, illetve Macre lehessen streamelni.

A koncepcióval a konzolon futtatott játékokat a felhasználók a PC-n vagy Macen keresztül játszhatják, így a PlayStation 4 egyfajta személyes felhővé válna és a helyi hálózaton keresztül streameli a tartalmat. Az irányítás várhatóan bármilyen PC-re kötött játékvezérlővel megoldható, de az sem kizárt, hogy a Sony hivatalosan is készít a DualShock 4 gamepadekhez megfelelő PC-s és Maces eszközillesztőket.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Sony streamelésre kidolgozott megoldása mikor érkezik, de a hivatalos fejlesztés tudatában nem biztos, hogy érdemes fizetni a nem hivatalos alternatíváért.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés