Hirdetés

Mindegyik PlayStation 4 támogatni fogja a HDR-t

Az új Pro és Slim verzió alapból így érkezik, míg az eredetihez jön a támogatást biztosító firmware.

A Sony a tegnapi napon jelentette be az új PlayStation 4 modelleket, nevezetesen a Pro és a Slim verziót. Az előadáson azonban a HDR is kiemelt szerephez jutott, és természetesen HDR támogatással rendelkező tartalmak is jönnek a vállalat partnereitől, ráadásul ezt a teljes PlayStation 4-es termékflotta képes kezelni.

A PlayStation 4 Pro és Slim verzió természetesen már alapból tartalmazza a HDR támogatását, míg az eredeti PlayStation 4-hez a következő héten érkezik a megfelelő firmware, amivel elérhetővé válik ez a funkció. Ennek hála, ha HDR-es televízióval rendelkezik a felhasználó, és a futtatott tartalom is ennek megfelelően lett elkészítve, akkor részletgazdagabb megjelenítésre lehet számítani.

A technikai részletek szempontjából a Sony a HDR10 formátumot fogja támogatni a PlayStation 4 konzolokkal, ami ésszerű döntésnek tűnik, mivel a legtöbb HDR-t támogató tévé ezt az amúgy nyílt szabványú formátumot kezeli. Ez valószínűleg a jövőben sem változik meg, mivel a konkurens Dolby Vision licenc nagyon drága, így csak a csúcskategóriás tévéknél számolnak vele a gyártók. Ez azt is jelenti, hogy a vásárlók jelentős többsége HDR10-es tévével fog rendelkezni. Nem mellesleg ugyanezt a formátumot kezeli például a konkurens Microsoft Xbox One S is, tehát tényleg ez az ésszerű döntés.

A tartalom szempontjából a HDR-re is elkészített játékok nem fognak érezhetően rosszabbul futni HDR-es módban, és tekintve, hogy ma már szinte az összes videojáték-motor belsőleg úgynevezett LDR futószalagot használ, a HDR támogatás elkészítése is egyszerűnek mondható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés