Hirdetés

Platina hatásfokú ASUS tápok érkeznek

A prémium belsővel szerelt újdonságok a ROG famíliát erősítik, és elsősorban több videokártyát használó rendszerekhez készültek.

A jövevények, melyeket korábbi, Computexes beszámolónk során már érintettünk, az ASUS ROG Thor Platinum nevet kapták, és két wattértéken közelítenek a kereskedések polcai felé: a kisebbik 850, a nagyobbik pedig 1200 W leadására képes. Közös nevezőjük a sztenderd megoldásoknál kétszer nagyobb méretű hűtőbordák és a ROG logó testreszabható, ASUS Aura Sync-kel szinkronizálható világítása.


[+]

A motyók szívét alapvetően a Seasonic szolgáltatja, az ASUS mérnökei ezen próbáltak tovább javítani egyes komponensek optimalizációjával és a jobb hőcserét szolgáló, dagasztott fém lamellákkal. A ventilátor szerepét egy 135 mm-es, megnövelt statikus nyomással operáló, IP5X minősítésű Wing-blade légkavaró látja el, amivel a gyártó egyes felsőkategóriás videókártyáin is találkozhattunk már. Ha az apparátus hátoldalán megnyomjuk a 0 dB gombot, alacsony belső hőmérséklet esetén a venti passzív üzemre vált, azaz teljesen megáll.


[+]

Ahogy már hírünk címében is említettük, az új ROG-fiúk 80 PLUS Platinum hatásfokú működésre képesek, ezen felül pedig a kondenzátorok is száz százalékig japán darabok, valamint a moduláris kábelezés is takaros harisnyázást kapott. Most azonban elérkeztünk arra a pontra, hogy a felkínált extrák megítélése már inkább szubjektív szemléletmódot követel: a tajvani vállalat elsőként épített konzumer piacra szánt tápegységébe OLED kijelzőt, melynek segítségével valós időben követhetjük figyelemmel rendszerünk fogyasztását.


[+]

Itt az "elsőként" alatt természetesen magát az OLED-es körítést értjük, nem a felhasznált kakaó számokkal történő megjelenítését - hiszen arra már több alkalommal is láthattunk példát a múltban. Persze kérdés, hogy valóban szükség van-e a visszajelzés ilyen szintű felturbózására, de az bizonyos, hogy ha kevésbé vagyunk árérzékenyek, egy prémium szegmensbe tartozó apparátus esetén azért látványos adalékról van szó.

ASUS ROG Thor 850W Platinum (ROG-THOR-850P)
Kimenet +5 V +3,3 V +12 V -12 V +5 Vsb
Max. terhelés 20 A 20 A 71 A 0,3 A 3 A
Max. kombinált terhelés 852 W
ASUS ROG Thor 1200W Platinum (ROG-THOR-1200P)
Kimenet +5 V +3,3 V +12 V -12 V +5 Vsb
Max. terhelés 25 A 25 A 100 A 0,3 A 3 A
Max. kombinált terhelés 1200 W
Tápegység típusa: ROG-THOR-850P ROG-THOR-1200P
Fizikai méretek 160 x 150 x 86 mm
190 x 150 x 86 mm
Hatásfok 80 PLUS Platinum
Védelmi protokollok OPP/OVP/SCP/OCP/OTP
RGB világítás igen, ASUS Aura Sync-kel szinkronizálható
Főcsatlakozó 20+4 tűs
ATX 12V 2 db 4+4 tűs
Floppy 1
Periféria 5
SATA 12
PCI Express (6+2 tűs) 4 8
Garancia 10 év, az OLED kijelzőre és az RGB LED-ekre 3 év
Ár ?
körülbelül 250 euró/dollár

Az ASUS ROG Thor 1200W és 850W Platinum elvileg szeptember végétől lesz elérhető, s míg a nagyobbik testvér várhatóan nagyjából 250 euróba/dollárba fog kerülni, addig a szerényebb kivitelű öccsről még nem áll rendelkezésünkre ilyen jellegű információ. Ha minden igaz, a minőséget illetően bizakodásra okot adó tíz év garancia is a csomag részét fogja képezni - bár az OLED kijelzőre és a LED-ekre csupán három esztendőt vállal a multi.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés