Hirdetés

Philips monitorok 30" felett: QHD, 4UHD, HDR és USB-C a jelszó

A P6 sorozat kategorizálása nem egészen egyértelmű a jelenleg tudható adatok alapján.

A Philips két kijelzőt dob hamarosan piacra, amelyekben a 31,5"-es képátló és a nagy betekintési szöget adó panel a közös, de egyéb tulajdonságaik eltérőek: az októberben érkező 328P6AU például 2560x1440 képpontot tud megjeleníteni, míg testvére, a 328P6VU már 3840x2160-es felbontásra képes. A 60 hertzes frissítési maximum viszont mindkettőre vonatkozik, G-Sync/FreeSync támogatásról azonban nem esik szó, bár ez nem jelenti azt, hogy nem lesz – ez a rajtnál fog csak kiderülni.


[+]

A LED-es háttérvilágítást mindkét modell megkapta, de míg az előbbinél a maximális fénysűrűsége 400 cd/m²-nél tetőzik, addig a 4K-s modell esetében 600 cd/m² az elérhető maximum, illetve ez utóbbinál van local dimming, igaz csak 16 zónára van felosztva. A kijelzők mindegyike támogat valamiféle HDR-t, de ezt a gyártó nem pontosította. A színtér a 328P6AU esetén Adobe RGB 98%, a P6VU végződésűnél pedig 95% NTSC, ami a 100%-os sRGB felett van. A válaszidők és a maximális kontrasztarány egyelőre nem ismert adatok.


[+]

Az állványuk állítható, a szokásos dönthetőségen felül van magasságállítás és portrémód is. Bemenetekből DisplayPort 1.2, HDMI 2.0, USB Type-C és D-Sub csatlakozók került rájuk. A C-típusú USB több funkciót lát el: egyrészt használható DisplayPortként, és USB upstream portként, amivel az USB 3.0-s aljzatokat lehet életre hívni, másrészt a hálózati forgalom továbbítására is képes a kijelzőn található Gigabit Ethernet aljzat számára. Az összeállítás része továbbá a két darab háromwattos hangszóró is.

A Philips 328P6AU idén októberben érkezik, ára egyelőre nem ismert, míg a 328P6VU a jövő év első felében lesz kapható nagyjából 500-550 euró közötti áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés