Hirdetés

Dinamikusan változó derengésbe burkolózik a Philips új gaming monitora

A gyártó Ambiglow technológiát használó, 240 Hz-es újdonsága nem tűnik rossz opciónak a gamer kijelzők között, ha a Full HD-s felbontással megbarátkozunk.

A Philips új, Momentum szériás monitora elsősorban játékosok számára készült, és a 272M1RPE típusjelzést kapta. A 27 hüvelykes, pszeudo 8 bites IPS panel felbontása ugyan mindössze 1920x1080 pixel, de ehhez AMD FreeSync Premiummal megfejelt, 240 Hz-es képfrissítési ráta, 400 cd/m²-es maximális fénysűrűség, 1 ezredmásodperces GtG/0,5 ezredmásodperces MPRT válaszidő és a kategóriában megszokott 1000:1 statikus kontrasztarány szegődik társul.


[+]

Az sRGB, NTSC, valamint Adobe RGB színterek lefedettsége 119, 95, illetve 93,4 százalékos, és a periféria ΔE < 2 (sRGB) gyári kalibrációval érkezik. A DisplayHDR 400-as plecsni is megvan, de nem titok, hogy a fényerő nem igazán elegendő ahhoz, hogy ennek valóban komoly értelme legyen, viszont fegyvertényként kétségtelenül jól hangzik.


[+]

A csatlakozók tekintetében egészen korrekt a felhozatal, hiszen a magányos DisplayPort 1.2 mellett két HDMI 2.0 bemenetet és négy USB 3.2 Gen1 Type-A konnektort (plusz a hubhoz tartozó Type-B upstream aljzatot), továbbá egy 3,5 mm-es audio jacket találhatunk az Ambiglow LED-ekkel feldobott készülékházon. A SmartErgo talp minden irányban állítható és a kétirányú pivot mód sem hiányzik, noha az alternatív felfogatás hívei inkább a 100 x 100 mm-es VESA furatok meglétét fogják díjazni. Vételárat egyelőre nem áll módunkban közölni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés