Hirdetés

Philips Hue támogatást kaphatnak a Samsung tévék

A Philips televíziók egyik exkluzív szolgáltatása az Ambilight, amely látványos, dinamikusan változó fényglóriát varázsol a képernyő köré. Az ehhez szükséges technológia a tévébe gyárilag építve érkezik, és konkrétan RGB LED sorok találhatóak a készülékek hátulján.


[+]

Egy ideje már más gyártók televízióin is megteremthető ez az élmény, a készülékek ugyanis csatlakoztathatók a Philips Hue smart égőkhöz vagy smart LED szalagokhoz, amelyek az éppen futó tartalom függvényében változtatják a színüket. A végeredmény nem lesz olyan, mint amit egy "rendes" Ambilight tévé produkál, azonban képes valamelyest megközelíteni azt. Ehhez eddig azonban mindenképpen szükség volt egy külső, HDMI-s dobozka csatlakoztatására. Ebbe érkeznek be a képi jelek, innen mennek tovább, ide kell csatlakoztatni a világító eszközöket is vezetékes vagy vezeték nélküli úton. Ez viszont értelemszerűen nem túl elegáns megoldás, ráadásul extra költséggel jár.

Most nagyon úgy tűnik, hogy a Samsung intenzíven dolgozik azon, hogy a televíziói minden egyéb külső eszköz bevetése nélkül legyenek képesek együttműködni a Philips Hue eszközökkel. Azaz a felhasználók akár fel is ragaszthatnak egy Philips Hue LED szalagot a készülékük hátuljára, és így viszonylag egyszerűen csinálhatnak Ambilight hatású modellt a Samsung televíziójukból.

Előzmények

Hirdetés