Hirdetés

Nem tűnik nagy durranásnak a Philips új dizájntévéje

A Georg Jensen dán ötvöscéggel együtt készítették el a PUS9104 televíziót.

Mnden más tévégyártóhoz hasonlóan a Philips is igyekszik időről-időre különlegesen dizájnos modellekkel előállni, ahol a formavilág képes kiemelni az adott készüléket a termékóceánból. Ilyen volt például a DesignLine sorozatba tartozó Philips 7906, amelyet mi is kipróbáltunk, és a vállalat a közelmúltban azt jelentette be, hogy hamarosan egy újabb hasonló készülékkel lép színre.

Philips PUS9104 - Georg Jensen dizájn
Philips PUS9104 - Georg Jensen dizájn [+]

A 4K HDR IPS LED LCD panellel és saját fejlesztésű P5 képfeldolgozó processzorral megtámogatott PUS9104 típusjelzésű Ambilight készülék a tervek szerint tavasszal kerülhet a boltok polcaira, a dizájnon pedig együtt dolgoztak a Georg Jensen nevű dán ötvöscéggel. Ez az ékszereiről, különleges műtárgyairól ismert vállalat igen drága, minőségi anyagokból készülő termékeket gyárt.

A vékony, késpenge szerű talpak és a keret alsó része is polírozott acélból készült, magát a képernyőt pedig keskeny üveg veszi körül. Az összhatás a cég szerint rendkívül futurisztikus és minimalista, de hogy teljesen őszinték legyünk, ha nincs rajta a tévén a Georg Jensen logó, akkor nem igazán tűnne fel, hogy itt egy egyedülálló modellről van szó.

Philips PUS9104 - Georg Jensen dizájn
Philips PUS9104 - Georg Jensen dizájn [+]

Sikerült még az IFA-n megnézni élőben, de egyáltalán nem dobtunk tőle akkora hátast, mint a korábbi DesignLine modellektől. Az áráról egyelőre még nem árult el konkrét információkat a gyártó, de pont a Georg Jensennel való együttműködés miatt, biztos, hogy nem lesz olcsó. Azt viszont már lehet tudni, hogy az Android TV legújabb, Oreora épülő változatával látják majd el, ami állítólag egy fokkal gyorsabb és stabilabb, mint a jelenlegi verzió.

Előzmények

Hirdetés