Hirdetés

IFA 2013 blog: humbug a négyoldalas Ambilight a Philips Elevation tévében

A Philips korábban nagy dérrel-dúrral jelentette be, hogy az IFA-n bemutatják az eddigi legvékonyabb tévéjüket, az Elevation fantázianevű modellt, amelybe ráadásul négyoldalas Ambilight rendszer kerül.

Philips Elevation 60PFL0708
Philips Elevation 60PFL0708 [+]

A vállalat standján külön kis kuckóba helyezték e készüléket, amely vékonynak ugyan vékony, de valahogy az ígért négyoldalas Ambilight egy kicsit vérszegénynek tűnt az általunk két éve kipróbált 46PFL9705 típusjelzésű tévéhez képest is, hogy a legendás Aureáról már ne is beszéljünk. A hátlap gyors megvizsgálása után kiderült, hogy a LED-eket nem a keret négy oldalára építették, hanem csak rápakoltak egyetlen fénykibocsátó diódasort a hátlap közepére, ezzel le is tudva az egészet. Rendben, a fényglória valóban körülöleli az egész tévét, de azért ez azért mégsem ugyanaz, mint amit ígértek.

Philips Elevation 60PFL0708
Philips Elevation 60PFL0708 [+]

Az Edge LED háttérvilágítású, passzív 3D technológiát használó 60PFL0708 képminősége jó, de az átverés szagú "4 oldalas Ambilight" felirat kicsit árnyal az összképen. Főleg, hogy a hatvan hüvelykes, tabletekkel és okostelefonokkal is vezérelhető modellért várhatóan olyan 3000-3200 eurót kérnek majd el, ami ebben a méretben kifejezetten soknak számít.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés