Hirdetés

Ebből még baj lehet: jönnek a Philips NanoLED tévék

Az elnevezés eléggé aggályos, hiszen az LG-nek évekkel ezelőtt voltak ilyen modelljei, de ez egy teljesen más technológiát takar.

A Philips, azaz a brand tulajdonosa, a TP Vision bemutatta az idei évre szánt termékpalettáját, így többek között az LCD televíziókat is. Mivel a vállalat a prémium szegmensben az OLED technológiát favorizálja, így ezekkel a modellekkel a belépő, a közép-, illetve középszint feletti kategóriában kívánnak vitézkedni.

Philips 65PUS8503
Philips 65PUS8503 [+]

A 4K-s felbontású, HDR-rel kompatibilis 8500 széria 49, 55 és 65 hüvelykes képátlójú tagjai jelentik a csúcsot az idei évben a LED háttérvilágítású LCD készülékek csoportjában. Megkapták a NanoLED technológiát, ami a jelenleg rendelkezésünkre álló információk alapján nagyon hasonlít ahhoz, amit az LG tavaly bemutatott Nanocella néven. Azaz a pixelek előtt 1 nm nagyságú, apró kvantumpöttyöket helyeztek el, amelyek állítólag jó hatással vannak a színpontosságra és a betekintési szögre. Ezzel csak annyi a baj, hogy 2011-ben az LG már bemutatott egy ugyanilyen nevű eljárást, de ott még szó sem volt kvantumpöttyökről, hanem a háttérvilágítást szolgáltató, a szokásosnál kisebb méretű fénykibocsátó diódákat nevezték így. Ez azért ebben a formában egy kicsit furán veszi ki magát, és nem lenne meglepő, ha a koreai vállalat tiltakozna az elnevezés ellen. Emellett azt sem felejthetjük el, hogy a Samsung pedig a közelmúltban mutatta be első Micro LED tévéjét, ahol is minden alpixel mögött egy-egy egyedileg vezérelhető fénykibocsátó dióda kapott helyet. Tehát van Micro LED és NanoLED , de a kettő totálisan más eljárást takar, ami megzavarhatja a felhasználókat.

Philips 65PUS8503
Philips 65PUS8503 [+]

A nyolcmagos rendszerchippel ellátott modelleken Android TV platform fut, és a készülékek támogatják a Google Assistant használatát, azaz hanggal is vezérelhetőek. A dizájnjuk a cég állítása szerint "európai stílusú", de nem igazán világos, hogy ez pontosan mit is takar. Az viszont biztos, hogy rendelkeznek egy 45 wattos, néző felé fordított beépített hangprojektorral, és a kijelző köré fényglóriát varázsolható a 3 oldalas Ambilight technológiával.

A boltokba kerülés pontos dátumáról, illetve az árról egyelőre nem szolgált információkkal a vállalat.

Előzmények

Hirdetés