Hirdetés

Nagy, széles és görbe monitorral készül a Philips

A 499P9H megfelel a VESA DisplayHDR-400 követelményeinek is.

A Philips bejelentette a 499P9H jelzésű kijelzőjét, amely a HDR-t párosítja a rendkívül széles kijelzővel. Maga a termék 49 hüvelykes, 32:9 képarányú, 1800 mm-es (1800R) rádiuszú ívet használó megjelenítőt kínál, amelynek 5120x1440 pixel natív a felbontása, belül pedig VA panel található W-LED-es háttérvilágítással megspékelve. A villodzásmentes, alacsony kékfény-kibocsátású móddal rendelkező rendszer statikus kontrasztaránya 3000:1, emellett 178 fokos vízszintes és függőleges betekintési szögeket kínál, míg a szürkéből-szürkébe történő váltás válaszideje 5 ezredmásodperc.

Az újdonság megfelel a VESA DisplayHDR-400 követelményeinek, ugyanis a fenti kontrasztarány mellett a fénysűrűsége 450 cd/m²-es. Mindezek mellett adott az AdobeRGB színtér 91%-os lefedése.

A -5 és 10 fokos szögben dönthető, összesen 40 fokos szögben elforgatható, illetve 130 mm-es magasság erejéig állítható monitor 100x100-as VESA állványra vagy fali konzolra is felszerelhető, továbbá két HDMI 2.0b, valamint egy DisplayPort 1.4 bemenettel rendelkezik, amit kiegészít egy 65 wattnyi energiát is szállító USB 3.1 Gen2 Type-C aljzat is. További extra a három darab USB 3.1-s port, amelyek az egyes mobil eszközök gyorstöltését is támogatják, de egyszerre csak egyet.


[+]

A variálható frissítési frekvencia szempontjából a Philips a saját Adaptive Sync nevű rendszerét vetette be, amely egyébként megegyezik a VESA Adaptive-Sync technológiájával. A működési tartomány nincs megadva, de a vállalat annyit elárult, hogy a 499P9H monitor 48 és 70 Hz között fogad jelet a DisplayPort és HDMI interfészen keresztül. A rendszer egyébként bármilyen szabványos VESA Adaptive-Sync implementációval kompatibilis, így például az AMD FreeSync és az NVIDIA G-Sync technológiával, de a Philips nem szokott fizetni a specifikus hitelesítésért, így ezeket nem lehet ráírni. Ugyanakkor lényeges megjegyezni, hogy ez csak a DisplayPort összeköttetésre igaz, a HDMI-n keresztül csak Radeon VGA-kkal működik a variálható frissítési frekvencia.

A 2x5 wattos sztereó hangrendszerrel rendelkező fejlesztés támogatja a MultiView technológiát is, vagyis maga a kijelző akár két csatlakoztatott számítógép képét is meg tudja jeleníteni PBP módban. Emellett az alapfelszereltség része egy beépített Full HD-s webkamera, illetve egy mikrofon, valamint található a készüléken egy Gigabit Ethernet interfész is. A termék 45 wattos tipikus fogyasztása sem annyira sok, nyilván a megjelenítő méretéhez viszonyítva.

A Philips 499P9H szállítása hamarosan megkezdődik az ajánlott fogyasztói ára azonban még nem ismert, de állítólag 1300 dollár körüli összegre lehet számítani.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés