PH! blog: változik a login és egyéb fejlemények!

Mint arra már többször felhívtuk a figyelmet, megváltozik a belépés módja a Prohardver lapcsalád összes oldalán, a héten, csütörtök éjjel. Az eddigi nicknév + jelszó páros helyett a jövőben a belépési e-mail cím + jelszó párossal kell majd belépni. Konkrétan: a Klotilda49 nicknevű, klotilda49@frankomail.hu e-mail című, mykloti jelszavú, csak a példa kedvéért kitalált felhasználóval élve:

  • Klotilda49 + mykloti helyett a
  • klotilda49@frankomail.hu + mykloti párossal tud belépni

péntektől (február 17-étől).

Aki esetleg nem valós e-mail címmel rendelkezik, netán nem tudja, hogy milyen e-mail címmel regisztrált, most sürgősen nézze meg és szükség esetén cseréljen e-mail címet, mert ezen információ hiányában nem fog tudni belépni! Terveink szerint minderről e-mailben is értesítünk mindenkit, ma éjjeltől kezdve.

Fontos: mostantól két e-mail címet kezel a rendszer. Kötelező adat a belépési e-mail cím: ez az, amivel regisztráltuk a userünket, ezzel kell belépni péntektől és a jövőben is módosítható lesz. Változás, hogy ez az e-mail a jövőben nem jelenik meg publikusan sehol! Ha azt szeretnénk, hogy legyen publikus e-mail címünk is (például, hogy a többi user könnyebben elérjen minket), opcionálisan megadhatunk egy olyat is a publikus e-mail cím mezőben. A kétfajta e-mail cím lehet azonos is, illetve a publikus e-mail címet az eddig megszokott captcha védi a spam robotoktól.

Aztán...

A múlt héten több fals információ is napvilágot látott a Hardverapróról, ezekre szeretnénk nagyon röviden reagálni:

  • Facebookon terjedgetett egy rosszindulatú üzenet, miszerint egy banda figyeli az emberek hirdetéseit, leveleit (mégis hogy, meghekkelték a világ összes e-mail szolgáltatóját, lehallgatják a telefonokat?), megvárják míg az eladó és a vevő megbeszélnek egy találkozót, aztán elmennek a helyszínre és kirabolják őket. A vezetőség meg - idézem - "kussol erről".

    Remélem senkit nem lepünk meg, ha leírjuk, hogy ez konkrétan még marhaságnak is gyenge.
  • Egy pár jóember privátban és e-mailben is spamelni kezdte a regisztrált usereket (összesen kb. 600 privátot küldtek), miszerint a Hardverapró pár héten belül fizetős lesz, és inkább jöjjenek át egy xy oldalra, ott jobb lesz. Ez a bizonyos másik oldal mind névben, mind konkrét szövegekben - fogalmazzunk diplomatikusan úgy - durván kölcsönzött a Hardveraprótól.

    Egyrészt, a Hardveraprón a megújulás után is ingyenesen lehet használni minden olyan funkciót, amit eddig, csak extra szolgáltatások lesznek fizetősek.

    Másrészt, spamelni amúgy sem törvényes és nem is bölcs, se nem szép dolog.

    Harmadrészt, ha valaki apróhirdetési oldalt akar csinálni, járja végig a törvényes és etikus utat: ne tőlünk lopjon, majd rajtunk keresztül toborozzon, hanem csináljon önállóan egy szolgáltatást és virágoztassa fel.

És akkor a valóság: az új Hardverapró készül, a közel 8000 hozzászólást (ami az érintett topikokban összegyűlt az év eleji sikertelen rajtkísérlet után) tételesen átolvastuk, értelmeztük, foglalkoztunk velük. Az új rendszer már most nagyon sokat változott, megoldottuk például a privát üzenetek, itt szóltam hozzá és a kedvencek rész használatát az eddigi módon, tehát nem kell senkinek sem kétfele figyelnie ilyen téren, marad a régi. A layout is sokat módosult, jóval áttekinthetőbb lett, kevésbé fehér stb. Részletekbe nem szeretnénk most menni, csak jelezni, hogy a hisztéria és annak keltése teljesen felesleges, foglalkozunk a problémákkal, nagyon alaposan átdolgozzuk, a végeredmény jó lesz. Megígérjük.

Azóta történt

Előzmények