PH blog: megkezdtük az átállást a RIOS6 portálmotorunkra

Az átállás már tart pár napja és még sokáig is fog tartani, ugyanis az összes korábbi esettel ellentétben ez nem egy egylépcsős művelet lesz. Amikor elkészül egy-egy modul, azzal átállunk, de közben az összes többi funkciót még a régi kód futtatja majd.

Első körben a tartalom modul lett cserélve, azaz: hírek, cikkek, a hozzájuk tartozó adminisztrációs felület, listaoldalak, index oldalak.

A következő kör a fórum lesz, aztán a maradék.

Fontos, hogy egyelőre ez csak kódcserét jelent, azaz semmi sem fog máshogy működni vagy kinézni, mint eddig. Az egészre azért van szükségünk, mert a web is sokat változott az elmúlt években, és lényegesen lassabb most már RIOS5 alá fejlesztenünk, mint majd az új motorhoz.

A menet közben előjövő hibákért - mert lesznek, vannak - előre is elnézést kérünk, elvileg nincs rá semmi ok, hogy ne lehessen őket gyorsan javítani.

Végül, bár ez tőlünk teljesen független, hiszen nem a saját kódunk alól fut, de a Hardverapró is szervert cserélt ma, ezzel kapcsolatban lehetnek fennakadások, amikért szintén elnézést kérünk.

Előzmények