Hirdetés

Pentium Extreme Edition: egy lépést se tovább!

Bizonytalan ideig elhalasztotta Pentium Extreme Edition 840 típusú csúcsprocesszora továbbfejlesztett változatának megjelenését az Intel – írja a The Register. Az új, B0 revíziót képviselő processzormag a tervek szerint a kétmagos Pentium D processzorokkal fog debütálni október folyamán.


Pentium EE processzor: belül marad a régi

A jelenlegi A0 stepping (kvázi változat) után B0 steppingű processzorok legyártásába kezd hamarosan több Intel-gyártósor, a váltásról még a nyár folyamán értesítette partnereit a vállalat. A gyártó mindeddig semmit nem hozott nyilvánosságra a kétmagos processzorok mechanikai és hőtani paramétereit egyaránt érintő változásokról, mindössze annyi tudható, hogy az új változatok foglalatkompatibilisek lesznek a ma is kapható típusokkal.

Az eredeti tervek szerint a Pentium D 820, 830 és 840, továbbá a Pentium Extreme Edition 840 család egyaránt megkapta volna a továbbfejlesztett magot, utóbbi típusnál azonban a vállalat illetékesei nem érezték indokoltnak a váltást; így október 21-től csak a Pentium D 830 és 840 processzorokat, jó pár hónappal későbbi dátummal, 2006. március 3-tól pedig a Pentium D 820-as modelleket szállítják majd B0 maggal.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés