Hirdetés

Pentium 4: kevesek kiváltsága?

Egyáltalán nem meglepő, hogy miután az Intel a múlt hónap végén (április 29.) drasztikusan árcsökkentett, a kereslet ezt követően az egekbe akar szökkenni. Azaz nem kéne, hogy bárkinek meglepetést okozzon..

Ezzel szemben úgy tűnik, magát az Intelt is meglepte a dolog, mert ugyan az árcédulákat tényleg elementáris elszántsággal nyirbálta meg, kétséget sem hagyva afelől, hogy a P4 kommercializálását komolyan gondolja, azonban a folyamatosan érkező megrendelésekkel nem tud mit kezdeni, ugyanis nincsenek szabad készletei.

Aki P4-et szeretne, az tehát várakozni kénytelen, ami várakozás az 1.7GHz-es CPU esetén akár egy hónap is lehet, de mindegyik Pentium 4-es holmiból hiány van, még ha nem is ennyire komoly. A legrosszabb helyzetben azok vannak, akiknek RDRAM nélküli procira fáj(na) a foguk, hiszen itt a legnagyobb a bizonytalanság, még csak hozzávetőlegesen sem lehet tudni a mikor-okat..

Mindezt persze sokan csak a disznók elé történő gyöngyszórással azonosítják, hiszen a P4 ebben a formájában még nem az igazi, mondják, "majd a Northwood, majd az elviszi a prímet.." És ilyenkor az AMD-nek nagyon sötét jövő van kilátva, de ez már egy következő történet..

Hirdetés