Hirdetés

Rendkívül furcsa kézikonzollal készül a PeakDo

A népszerű irányt szeretné meglovagolni a kínai cég, csak éppen egy kicsit másképp.

Érdekes koncepció tűnt fel a Bilibili nevű weboldalon, amely a kínai PeakDo cég konzoldizájnját prezentálja. Ez egy újszerű kézikonzol dizájn lenne, amely egy kijelzővel rendelkező gamepadre, illetve egy Wi-Fi 6 kapcsolaton keresztül kommunikáló alapgépre van bontva.

Magában a számítógépben AMD Ryzen 7 8840H SoC APU lapul, 54 wattos TDP keretre paraméterezve, ami egész soknak számít, de mivel a 243 x 195 x 65 mm-es kiterjedésű rendszer két darab 100 Wh-s akkumulátornak is helyet biztosít, így az üzemidő ilyen szempontból fel sem merülhet problémaként. A fejlesztés DDR5 memóriát használ, rendelkezik 5G-s modemmel, két darab 2 W-os hangszóróval, Bluetooth 5.2-es modullal, illetve az adattároló szerepét két darab PCI Express 4.0-s, M.2-es SSD töltheti be, és az egyikre Windows 11 lesz előtelepítve.

[+]

A felhasználó tehát kvázi egy PC-t vásárol, ami egyrészt használható otthon a hálózatra kötve, vagy vihető magunkkal például egy hátizsákban. Bárhogy is dönt a tulajdonos a vezeték nélküli szórakozást az 1080p-s felbontású, 120 Hz-es frissítésű, 500 nites fényerőt biztosító kijelzővel rendelkező, 299 grammos gamepad adja, amire streamelhetők az alapgépen futtatott tartalmak. Ebben az akkumulátor 3,5 órás üzemidőt kínál, de ez függ a kijelző beállításaitól.

A PeakDo láthatóan egyedi módját választotta a hordozhatóságnak, és a sikerről azért nem vagyunk meggyőződve, a megjelenést mindenképpen illik megvárni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés