Hirdetés

Páratlan színek 70 colon

A NEC P szériájába olyan megjelenítők tartoznak, amelyeket elsősorban üzleti felhasználásra szán a cég. A nagyméretű kijelzőket főleg gyorséttermekben, reptereken, információs pultoknál, kórházakban, és egyéb olyan helyeken használják, ahol fontos a jó láthatóság, kontrasztos kép és nagy fényerő, illetve a hosszú távú, akár napi 24 órás, megbízható működés. A termékcsaládba a 40 hüvelykes P401 és a 46 colos P461 mellé az óriási, 70"-os P701 érkezett.

Ez a modell (ugyanúgy, mint társai) 1920x1080 pixeles felbontással rendelkezik. A panel tulajdonságai irigylésre méltók, bőven átlagon felüli a 2000:1 kontrasztarány és a 600 cd/m²-es maximális fényerő, illetve jól hangzik a 178 fokos horizontális és vertikális betekintési szög is; de ezekre szükség is lesz, pláne, ha erősebb megvilágítású helyeken használják majd. Ebben segít a fényérzékelő szenzor is, ami automatikusan a környezet fényviszonyaihoz alakítja a megjelenítő képét. Az ilyen készülékeknek természetesen többet ki kell bírniuk, mint asztali társaiknak, így a P701 is nagyon jól szigetelt, ellenálló a porral és füsttel, valamint a folyadékokkal szemben A NEC TileMatrix technológiája segítségével 100 monitorból akár egy 10 x 10 kijelzős videofal is létrehozható, ami óriási felületet jelent.

A készülék természetesen fejlett energiagazdálkodási beállításokkal rendelkezik, szabályozható, hogy mikor kapcsoljon ki, mennyit menjen. Erre szükség is van, mert a 96 kilós, 1680 x 1058 x 198 mm-es behemót működés közben 600 wattot fogyaszt, készenléti állapotban viszont kevesebb mint 1-et. Nem hagytak le róla semmilyen fontos csatlakozót, így megtalálható rajta a D-Sub, DVI, komponens, kompozit, S-Video, HDMI, DisplayPort és Ethernet csatlakozó is, P701-AVT néven pedig egy beépített digitális tévétunerrel rendelkező változatot is árusítani fognak. Az új modellhez számos kiegészítő rendelhető, többek között kalibrációs kit és állvány is. A márciusban megjelenő P701 ára a tudásának megfelelően elég borsos lesz: 11 799 dollárt kell majd kifizetni érte.

  • Kapcsolódó cégek:
  • NEC

Előzmények

Hirdetés