Hirdetés

Parányi router pokoli teljesítménnyel

Az AirLive merész kijelentést tett, ugyanis szerintük az övék a világon a legkisebb 300 Mbps-os átvitelre képes N-es Wi-Fi router, az N.MINI. A valóban kicsi, mindössze 75 x 54 x 18 mm-es készülék egyúttal hozzáférési pontként is használható. A 2T2R MIMO 802.11b/g/n-es rendszerű, azaz kétcsatornás üzemmódot támogató készülék hatótávja a cég elmondása szerint egy normál méretű MIMO routerénak felel meg, tehát a kis méret nem megy a minőség rovására.

[+]
[+]

A kétféle mód, azaz a router és az AP közt a rajta található kapcsolóval választhatunk, egy másik gombbal pedig a WPS funkciót hívhatjuk elő. Ez utóbbival például két N.MINI közt teremthetünk gyorsan és egyszerűen biztonságos kapcsolatot anélkül, hogy bármilyen szoftveres konfigurálást végeznénk, sőt hálózati ismeretekre sincs szükség.

[+]
[+]

Az N.MINI környezetbarát is, hiszen a normál méretű, hasonló funkciójú készülékekhez képest 80%-kal kevesebbet fogyaszt. Specifikációi szerint készenléti állapotban 1 watt a termék energiaigénye, de maximum teljesítményen is csupán 2 wattot kér a rendszer. Az AirLive N.MINI ára várhatóan 50-60 dollár körül lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés