Hirdetés

Jönnek a világ első UHD Blu-ray felvevői, és jó drágák lesznek

A Panasonic négy modellel nyit, amelyek set-top boxként is funkcionálhatnak

A Panasonic az első cég volt amely UHD Blu-ray lemezek kezelését biztosító asztali lejátszóval lépett színre, és a vállalat bejelentette, hogy továbbra is a többiek előtt kívánnak járni ebben a szegmensben, úgyhogy hamarosan piacra dobják az első UHD Blu-ray felvevőiket.

Panasonic DMR-UBC90
Panasonic DMR-UBC90 [+]

Négy modellel (DMR-UBC80, DMR-UBC90, DMR-UBS80, DMR-UBS90) kezdenék meg a nyomulást, amelyek mindegyike rendelkezik DVB-T és DVB-C tunerrel, az UBS család tagjai pedig a műholdas adások vételére is alkalmasak. Azaz gyakorlatilag set-top boxként is funkcionálhatnak az új modellek, amelyek egyébként rendelkeznek beépített merevlemezzel is, a DMR-UBC80-ba, és a DMR-UBS80-ba 1-1 TB kapacitású tárolóeszköz került, a másik kettő pedig ennek a dupláját kínálja.

Természetesen csatlakoztathatóak a helyi hálózathoz, és az USB-n keresztül rájuk dugott pendrive-on, merevlemezen található állományok lejátszását is szavatolják. Ezen kívül módot adnak különféle internetes tartalmak, így például a Netflix videók, műsorok közvetlen elérésére. Európai forgalmazásukat tavasz közepe táján kezdik meg a tervek szerint, az áruk viszont elég húzós lesz, hiszen a legolcsóbbért, azaz a DMR-UBC80-ért is 860 eurót, azaz körülbelül 265 000 forintot kell majd letenni az asztalra.

Előzmények

Hirdetés