Hirdetés

Panasonic Toughbook 20 hibrid 10,1"-es notebook extrém körülményekhez

A Panasonic Tough (Toughbook, Toughpad) széria nyilvánvalóan sokak számára ismerős, hiszen a japán vállalat hosszú évek óta kínálja sikerrel az ide tartozó, világégést is túlélő notebookjait és táblagépeit. Legújabb modelljükkel, a 20-assal viszont új terepre léptek, ugyanis az újdonság egy hibrid masina, ami Windows 10-es táblagépként is munkára bírható, a billentyűzetes dokkolóra csatlakoztatva viszont teljes értékű notebookként funkcionál. Ez a fajta megoldás ebben a szegmensben nem csak a Panasonic számára új, hanem a teljes piacra nézve, ahol ez az első ilyen megoldás, ami megvásárolható lesz.


[+]

Az újfajta kialakítás a gyártó állítása szerint nem befolyásolja a strapabíróságot, amire az IP65, MIL-STF-810G és a MIL-STD-461F a garancia, illetve egyes modellek ANSI/ISA 2.12.01-2013 megfelelőséggel is rendelkeznek. A magnéziumházas, ABS és puha ütéselnyelő elemekkel felszerelt masina esetében mindenre gondoltak, hogy a bevezetőben említett behatásoknak ellenálljon: SSD-fűtés, megerősített portok és LCD keret, LCD-re illesztett cserélhető filmréteg, forgatható fogantyú ami akasztóként és támasztékként is funkcionál, hot swap cserélhető akkumulátor és második akkumulátor a dokkolóban. Az adatbiztonságra is nagy hangsúlyt fektettek, így ezen a téren opcionálisan nagyon sok kiegészítés rendelhető, kezdve a titkosított SSD-től a Smart Cardon át az ujjlenyomat-olvasóig és még sorolhatnánk.


[+]

A masina kezdőtömege 1,79 kilogramm (tablet módban 950 gramm), vastagsága pedig 33 milliméter. Felszereltsége egyelőre fix, csak a 128 GB-os SSD-ből kérhető nagyobb kapacitású. A processzor szerepét az Intel Core m5-6Y57 központi egység kapta meg, amihez 8 GB DDR3L RAM kapcsolódik. Az IGP feladata a 10,1"-s 1920x1200 képpontos, 800 cd/m2 fénysűrűségre képes kapacitív IPS érintőkijelző meghajtása, amit elláttak AR és AG fóliákkal, ráadásul kesztyűben és a mellékelt IP55 megfelelőséggel rendelkező Stylus-szal is használható. A hagyományos beviteli részleg hátulról megvilágított billentyűzetből és nyomásérzékeny touchpadból áll.


[+]

Nem hiányzik a gazdag hálózati részleg sem, ami azt jelenti, hogy mind a tablet, mind a dokkoló kapcsolódhat vezetékes hálózathoz, továbbá van IEEE 802.11ac-s Wi-Fi, Bluetooth 4.1, opcionálisan pedig 4G/LTE, NFC, valamint GPS is.

A Panasonic Toughbook 20 (Windows 7-re visszaváltható) Windows 10 operációs rendszerrel a jövő év februárjában érkezik három év garanciával nagyjából 3100 dolláros, azaz 900 000 forintnál valamivel magasabb kezdőáron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés