Hirdetés

Kinyírják a Panasonic tévék smart platformját

Hiába volt jó a Firefox alapú platform, nem aratott nagy sikert a fejlesztők körében, és ez megpecsételte a sorsát.

A Panasonic 2015-ben nagy reményekkel mutatta be új, Firefox alapú okostévé rendszerét, amely a vállalat saját fejlesztésű megoldását váltotta le. Annál sokkal rugalmasabban, gyorsabban, egyszerűbben lehetett használni, és lehetővé tette, hogy a felhasználó bizonyos keretek között saját ízlése szerint alakítsa ki a grafikus kezelőfelületet.

Firefox platform a Panasonic tévéken
Firefox platform a Panasonic tévéken [+]

A vállalat idei televízióinak nagy hányada is megkapta ezt a platformot, tehát a japán konszern abszolút bízott a Mozilla szoftverében. Azonban úgy tűnik, hogy az anyacég egyáltalán nem, hiszen most bejelentették, hogy megszüntetik a Firefox OS fejlesztését. Ennek a hátterében az állhat, hogy a szoftverfejlesztők nem igazán törték magukat, hogy alkalmazások tömkelegét állítsák elő, azaz hiányzott a szoftverkínálat, és nagyon úgy tűnik, nem láttak esélyt a változásra.

Firefox platform a Panasonic tévéken
Firefox platform a Panasonic tévéken [+]

Azt még egyelőre nem igazán lehet tudni, hogy a Panasonic mit reagál erre a húzásra. Benne van a pakliban, hogy saját kézbe veszik a dolgokat, és más néven fejlesztik tovább a Mozilla által nyílt forráskódúvá tett rendszert. Erre azért nincs olyan sok esély, hiszen a cég e téren korábban már megégette magát, és pont ezért döntöttek a Mozillával való együttműködés mellett. Ennél némiképp valószínűbbnek tűnik, hogy nem kockáztatnak majd, és megállapodnak a Google-lel, azaz beállnak az Android TV smart platformot használó tévégyártók sorába.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés