Hirdetés

Piszok jól néz ki a Technics éjfekete lemezjátszója

A korábban bemutatott SL-1200GR változata lesz ez.

Mi is beszámoltunk arról, hogy a Panasonic a CES-en egy új Technics lemezjátszót mutatott be a Grand Class SL-1200GR személyében. Most nagyon úgy tűnik, hogy a hagyományos ezüst színezés mellett lesz egy fekete változata is. A 11,2 kilogramm tömegű SL-1210GR típusjelzésű modell 1300 fontos, azaz megközelítőleg 466 000 forintos áron kerül majd a boltokba.

Panasonic SL-1210GR
Panasonic SL-1210GR [+]

A Panasonictól kapott információk értelmében e modellbe is egy rotoros, megmunkált felületű, mag nélküli közvetlen hajtású motor került, amelynél kiküszöbölték fordulatszámbeli szabálytalanságokból fakadó anomáliákat. A tányér masszivitását és rezgéscsillapítását a kétrétegű szerkezet garantálja, a készülék teljes mértékben öntött alumíniumból készült hátoldalán pedig gumicsillapítás kapott helyet. Ennek hiányában a felesleges rezgés átterjedne a lemezre, a rendszer azonban mindezt kiiktatja, ami értelemszerűen jó hatással van a hangminőségre.

Panasonic SL-1210GR
Panasonic SL-1210GR [+]

A tehetetlen tömeg növelése és a rezgés csökkentése érdekében az öntött alumínium test alakját szimulációval tökéletesítették. A maga 2,5 kilogrammjával (a gumilapot beleértve) az SL-1210GR tányérja 0,8 kilogrammal nehezebb az előd, az SL-1200MK5 tányérjánál. A tányér fekete felületét erősítő bordákkal látták el, javítva ezzel annak masszívságát. Megnövelték a gumicsillapítással ellátott érintkezési felületet, így több mint kétszer olyan jó tompító hatást értek el, mint az SL-1200MK5 modellnél.

Panasonic SL-1210GR
Panasonic SL-1210GR [+]

A már bevált, hagyományosan használt statikus egyensúlyú, univerzális S-alakú lejátszókart használja ebben a lemezjátszóban is. A csúcskategóriás SL-1200G modellnél már megismert gimbal felfüggesztés beépítésével az SL-1210GR lejátszókar esetében is precíziós csapágyazást alkalmaztak. Az 5 milligrammos vagy annál kisebb mozgásérzékenységet kézi összeszereléssel és kézi beállítással érték el a japán szakemberek, ez pedig elméletileg lehetővé teszi a lemezek barázdáinak tökéletes követését.

Azóta történt

Hirdetés