A Panasonic nem vonul ki a plazma üzletágból

Időről-időre felröppennek a pletykák arról, hogy a Panasonic felhagyna a plazma televíziók fejlesztésével és gyártásával. Eddig a vállalat mindig kategorikusan cáfolta az ilyen jellegű híreszteléseket, legutóbb például két hónappal ezelőtt, amikor egyes weboldalakon már azt pedzegették, hogy a kivonulás már jövőre megtörténhet.

Panasonic WT50 plazma tv
Panasonic WT50 plazma tv [+]

A konszern első embere, Cuga Kazuhiro egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy szó sincs arról, hogy 2014-ben megszüntetnék a plazma televíziók gyártását, de azt elismerte, hogy a jelenlegi üzleti modell átalakításra szorul. Az tény és való, hogy a vállalat a hamarosan lezáruló üzleti évben is veszteséges lesz, viszont az jó jel, hogy ennek mértékét sikerült 60 százalékkal csökkenteni. A panel divízió is jobban teljesített, mint egy évvel korábban, viszont még mindig messze van a nullszaldótól. Ide vezetett a feltörekvő cégek által elindított gátlástalan árverseny, amihez kénytelen-kelletlen idővel minden vállalatnak csatlakoznia kellett. Cuga Kazuhiro viszont világossá tette, hogy a jövőben ez nem járható út.

Felvázolt egy hároméves stratégiát, amely a terveik szerint kihúzhatja a Panasonicot a gazdasági gödörből. Ennek részeként az eddig elsődleges fontosságú kijelzők, televíziók szerepe fokozatosan csökken majd, és nagyobb hangsúlyt kapnak a telekommunikációs eszközök, illetve a különféle háztartási berendezések. A plazma panelek gyártásával nem hagynak fel, viszont várhatóan a jövőben kisebb lesz a termékkínálat, és jobban fókuszálnak majd az üzleti megoldásokra, a B2B partnerekre, és a különféle interaktív megoldásokra.

Azóta történt

Hirdetés