A Panasonic saját okostévé rendszert fejleszt...megint

A Mozilla kiszállása után a japán cég házon belül kívánja megoldani ezt a kérdést, azaz nem csatlakoztak az Android istállóhoz.

Mi is beszámoltunk róla, hogy a Mozilla gyakorlatilag egyik pillanatról a másikra döntött úgy, hogy megszünteti a Firefox OS fejlesztését, ami kínosan érintette a Panasonicot, hiszen a televízióik erre az operációs rendszerre épülő smart platformot használtak. Felmerült, hogy esetleg csatlakoznának az Android TV-s táborhoz, viszont az a rendszer még mindig sok problémával küzd, így volt arra is esély, hogy házon belül oldják meg a dolgot.

A 2017-es Panasonic EX700-ba már az új rendszer kerül
A 2017-es Panasonic EX700-ba már az új rendszer kerül [+]

Végül is ez utóbbi történt, hiszen a Panasonic 2017-es televízióiba a saját fejlesztésű, My Home Screen 2.0 fantázianevű smart rendszer került. Ez a korábban már megismert Firefox alapú megoldás egy kicsit tovább csiszolt változata. Gyökeres változásokról nem igazán lehet beszámolni, tehát maradt a könnyű kezelhetőség, és az átlátható felület, megújult viszont az integrált médialejátszó alkalmazás, aminek már nagyon ideje volt. Az új szoftverben állítólag kiküszöbölték a korábbi, formátumtámogatással kapcsolatos problémákat, és így már a HDR videók lejátszása is megoldott. Mindez nem hangzik rosszul, de azt nem szabad elfelejteni, hogy egyszer a Panasonic már megpróbálkozott egy saját okostévé rendszer kifejlesztésével, és annak bukás lett a vége, a My Home Screen 1.0 ugyanis elmaradt a vetélytársak megoldásaitól. Reméljük tanultak a hibákból, és ez a második nekifutásuk már jobban fog sikerülni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés