Hirdetés

Olcsóbb és többet is tud elődjénél a Lumix GX9

A Panasonic keresős formatervű GX sorozatának új modelljén nagyon sokat csiszoltak a GX8-hoz képest.

Megjelent a Panasonic GX fényképezőgép-sorozatának legújabb, kilences sorszámot viselő modellje, a GX9, és egyáltalán nem fukarkodik az újdonságokkal. Ami nem változott, az a felbontás, tehát maradt az elődnél megismert 20 megapixeles szenzor, itt azonban búcsút mondhatunk az aluláteresztő szűrőnek, így remélhetőleg még élesebb képeket kapunk majd. További újdonság (a GX8-cal összevetve), hogy négy helyett már öttengelyes a képstabilizátor, a Wi-Fi adapter mellé került Bluetooth is, illetve a Panasonic egy kis vakut is beépített a gépházba. A hátsó kijelző mérete maradt 3 hüvelyk, viszont felbontása nőtt, 1,04 helyett 1,24 millió szubpixellel dolgozik, így képe valamivel élesebb lehet. A kereső ezzel szemben egyszerűbb lett elődjéénél: 0,7x-es nagyítás a 0,77x-es helyett, és ugyan a felbontás javult 2,36-ról 2,76 millió szubpixelre, de az OLED panelt LCoS-re cserélte a gyártó.


[+]

Végül az ár is csökkent, a GX8 váza bejelentésekor még 1199 dolláros árcédulát kapott, a GX9 viszont 999 dollárról indul, ráadásul a 12-60 mm-es objektívet tartalmazó készletről beszélünk.


[+]

Hogy azért ne legyen minden fenékig tejfel, történtek visszalépések is: a kisebb méretű és könnyebb ház már nem kapott szigeteléseket, így az időjárásállóságról lemondhatunk, és az üzemidő is romlott valamelyest, miközben a hátsó panel már csak felhajtható, de nem forgatható. Funkcionalitásban nincs jelentős változás, az olyan finomságok, mint a Post Focus, a Focus Stacking és a 4K/30p/24p videórögzítés természetesen itt is jelen vannak, a 4K Photo üzemmódok között viszont van két új: az Auto Marking és a Sequence Composition. Az előbbi tulajdonképpen egy mozgásérzékelő, ami az egyes képek közötti eltérésre figyel, és megkönnyíti a kamerán belül a legjobb kép kiválasztását, míg az utóbbi több kép kombinációját teszi lehetővé, szintén kamerán belül. A Panasonic Lumix DC-GX9 március elején érkezik.

Előzmények

Hirdetés