Hirdetés

A Panasonic dobja piacra a világ első 4K/25p felbontású kalandkameráját

A Panasonic a jelenleg is zajló amszterdami Panasonic Convention alkalmával mutatta be sport- vagy más néven kalandkamerájának legújabb tagját, a HX-A500 típust. A tavaly bejelentett, Full HD-s HX-A100 mellé érkező termék különlegessége, hogy ez az első olyan felvevő, mely képes 4K (3840x2160 képpontos) felbontásban rögzíteni. Igaz, Crystal Engine Pro+ képfeldolgozó processzorból, 1/2.3 BSI szenzorból, EIS képstabilizátorból és f/2.8 optikából álló képfelvevő egység ekkora felbontásban másodpercenként csupán 25 képkocka rögzítésére képes, de a szárnyait bontogató technológia esetében ez nem meglepő, de még így is lekörözi konkurenseit. Természetesen kisebb felbontás mellett nagyobb képkockasebesség is beállítható, így Full HD-ben 50 fps, HD estén 100 fps, 848x480 esetén pedig 200 fps a felső limit.


[+]

A japán gyártó a család eredeti koncepciójához igazította a HX-A500-ast is, azaz a 128 grammos központi részhez külön kapcsolódik a 31 grammot nyomó kamera, de természetesen a számos kiegészítő között található olyan is, amivel ezek egyetlen eszközzé egyesíthetőek, amennyiben erre igény lenne. Az IP58 védettségű termék a por mellett a vizet is bírja 30 percen keresztül – 3 méteres mélységig. Beépített memóriával nem rendelkezik, az adatok felírása az opcionálisan beszerezhető SD/SDHC kártyára történik, akár végtelenített módban is – például autós kameraként használva. Tápellátása a beépített, 1450 mAh-s akkumulátorról történik, de ennek üzemidejéről a gyártó nem adott felvilágosítást.


[+]

A HX-A100-hoz képest a házat viszont némileg áttervezték, így egy 1,5 colos LCD is futotta, így mindenféle külső segédeszköz, azaz tablet vagy telefon nélkül elvégezhetők a beállítások és a lencse pozicionálása. Mindazonáltal nem kell lemondani az okos eszközökkel való kapcsolatról sem, hiszen a HX-A500 NFC kapcsolódásra képes és beépített Wi-Fivel is rendelkezik, így távolról is elindíthatjuk és leállíthatjuk a felvételt, sőt Ustreamen keresztül akár élő közvetítést is tarthatunk.


[+]

A Panasonic HX-A500 450 eurós áron kerül a boltokba.

Előzmények

Hirdetés