Hirdetés

Sötétben is remekül teljesít az Lumix GH5S csúcskamera

A tükör nélküli modell fejlesztésénél kiemelt figyelmet kapott a videók minőségének javítása.

A Panasonic hivatalosan is bemutatta új tükör nélküli, cserélhető objektíves fényképezőgépét, a DC-GH5S-t, amely a Lumix márka egyik csúcsmodellje is egyben. Egy korábbi budapesti eseményen a vállalat képviselői pedig felhívták a figyelmet arra, hogy fejlesztése során kiemelten fókuszáltak a mozgókép felvételek minőségének javítására.

Panasonic Lumix DC-GH5S
Panasonic Lumix DC-GH5S [+]

Ennek eredményeként a GH5S a világ egyik első olyan digitális tükör nélküli fényképezőgépe, amely 4K 60p/50p felbontással képes videók rögzítésére, akár Cinema 4K módban (4096x2160 pixel) is. A gyártótól kapott információk értelmében a készülék 4:2:2, 10 bites, 400 Mbpsos All-Intra tömörítéssel Cinema 4K 24p és 4K 30p/25p/24p felbontással, valamint 200 Mbps-os All-Intra tömörítéssel Full HD felbontásban is rögzít videókat, ráadásul úgy, hogy nincs korlátozva a felvétel időtartama. Lehet vele Hybrid Log Gamma formátumú HDR anyagokat készíteni, amelyek később bármilyen kompatibilis HDR tévén (ma már a legtöbb modell támogatja ezt a szabványt) megjeleníthetőek.

Panasonic Lumix DC-GH5S
Panasonic Lumix DC-GH5S [+]

Az új, 10,2 megapixeles Dual Native ISO technológiával és a Venus Engine képfeldolgozóval működő Digital Live MOS képérzékelő akár ISO 51 200 érzékenységgel használható. Az egyik kiemelt cél az volt, hogy a kamera kevés fény mellett is zajosodástól mentes képminőséget produkáljon. A már említett fővárosi eseményen már mutattak egy-két felvételt, és ennek alapján a kitűzött célt sikerült elérni.

Panasonic Lumix DC-GH5S
Panasonic Lumix DC-GH5S [+]

A több képarányt kezelő képérzékelő megfelelő kapacitással rendelkezik, hogy azonos látószöget nyújtson azonos gyújtótávolságnál, 4:3, 17:9, 16:9 és 3:2 képaránynál is. A képérzékelő támogatja a 14 bites RAW formátumú felvételeket is, nagyobb rugalmasságot biztosítva a professzionális RAW szerkesztési munkafolyamatoknál.

A GH5S első és hátsó váza magnéziumöntvényből készült, csepp- és porálló, valamint -10°C-ig a fagy sem árthat neki. A kamera két darab SD szabványú memóriakártya-foglalattal rendelkezik, amelyek kompatibilisek a nagy sebességű és kapacitású UHS-II és Video Speed Class 60 szabványokkal. A felhasználók Relay Recording, Backup Recording vagy Allocation Recording üzemmódok közül rugalmasan választhatnak felvételi módot, valamint egy HDMI A típusú csatlakozó is található a készüléken.

A Panasonic Lumix GH5S ára egyelőre nem ismert.

Hirdetés