Hirdetés

Jövőre érkeznek a Panasonic full frame fényképezőgépei

A gyártó a Photokina alkalmával jelentette be az egyelőre fejlesztés alatt álló kameráit.

A Panasonic magyar idő szerint 12:30-kor tartott Photokina előadásán hivatalosan is bejelentette az új Lumix S rendszer fejlesztését, amely a Leica Sigma Panasonic Szövetségnek köszönhetően biztató jövő előtt áll. A professzionális felhasználókat megcélzó széria egyelőre két tagot számlál, a Lumix S1 és S1R MILC-ek 24, illetve 47 megapixeles full frame szenzort kaptak a Panasonic saját, Venus Engine feldolgozóegységével megtámogatva. A vázak beépített szenzorstabilizálást és DFD fókuszrendszert kaptak, videót akár 4K felbontásban is képesek rögzíteni, méghozzá 60 képkocka/másodperces sebességgel.

Panasonic Lumix S1R
Panasonic Lumix S1R [+]

Az S1 és S1R megkapta a piac legnagyobb felbontású elektronikus keresőjét, a G és GH szériánál megszokott, kihajtható és elfordítható érintőkijelzőt, valamint ellátták időjárásálló szigeteléssel, illetve egy-egy XQD és SD memóriakártyákat fogadó foglalattal is. A bajonett természetesen változott az eddigi Lumix G kamerákhoz képest, az újdonságok a Leica L foglalatát használják, ami a Sigmával közös hármas együttműködés keretein belül rengeteg meglévő és jövőbeli objektívvel lesz kompatibilis.

Panasonic Lumix S objektívek
Panasonic Lumix S objektívek (forrás: Panasonic.com) [+]

A Lumix S1 és S1R várhatóan a következő év elején kerül piacra, az áruk egyelőre ismeretlen. A megjelenéskor három darab objektív lesz elérhető a Panasonic kínálatában, az 50 mm f1.4, a 24-105 mm és a 70-200 mm modelleket a gyártó állítása szerint 2020 végéig további 7 darab követi. Emellett 8 darab Leica optika is használható lesz az új fényképezőgépekkel, valamint várhatóan a Sigma is jelentkezni fog az L bajonettre épülő megoldásaival.

Panasonic Leica DG Vario-Summilux 10-25 mm F1.7
Panasonic Leica DG Vario-Summilux 10-25 mm F1.7 [+]

A Panasonic az új rendszer mellett persze nem hagyja elsüllyedni a mikro-négyharmadot sem, hiszen a Leicával együttműködve bemutatták a még fejlesztés alatt álló DG Vario-Summilux 10-25 mm f1.7 objektívet is, amely a piac legnagyobb, a teljes tartományban konstans fényerejű, nagylátószögű zoom objektíve. Ennek megjelenési ideje egyelőre még nem ismert, ahogy a ma bemutatott termékek árazását is homály fedi.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés