Hirdetés

CES 2024: dobta saját okostévé rendszerét a Panasonic

Fire TV platformra vált a csúcsmodelleknél is a vállalat, amely bemutatta idei legerősebb készülékét Vegasban.

A Panasonic hivatalosan továbbra sincs jelen televízióival az észak-amerikai piacon, de a cég ennek ellenére – a szokásoknak megfelelően – elvitte a CES kiállításra az idei esztendőre szánt prémium szintű modelljeit. Az eseményen az is kiderült, hogy a vállalat 2024-re teljesen elengedi a Firefox OS-re épülő, saját smart rendszerét, és mostantól az Amazon-féle Fire TV platformmal látja el legtöbb televízióját, így a nagyobb tudású készülékeket is. Emellett megmaradnak természetesen a Google TV rendszert használó termékek az alacsonyabb árszinteken.

A gaming továbbra is fontos
A gaming továbbra is fontos [+]

A 2024-es csúcsmodell a Panasonic Z95A névre hallgat. Megkapta az LG Display legújabb, megemelt fényerejű, mikrolencsés eljárást használó OLED kijelzőjét, illetve egy saját fejlesztésű, mesterséges intelligencia eljárásokkal is kitömött képfeldolgozó chippel büszkélkedhet.

Ha már ott voltunk, megnéztük működés közben, és megállapítottuk, hogy a tavalyi évhez képest nagy változás nincs. A dizájn ugyanolyan, a kép minősége pedig továbbra is abszolút elsőrangú. E téren a japán konszern szerencsére továbbra sem ismeri a kompromisszum szót.

Előzmények

Hirdetés