Hirdetés

P4-Intel-DDR: 845D start!

December 16-én járt le az Intel 845D chipsetének NDA-ja, így mostantól egyrészt szabad a pálya a publikálások előtt (dewdew?), másrészt számíthatunk a lapok fel-feltünedezésére is.

A bejelentések is egymást érik, legutóbb épp az idehaza méltatlanul háttérben tartott (nem DFI, hanem..) Chanitech jelentette be a magáét, a nemes egyszerűséggel csak 8BJD névvel illetett lapot, amely tehát az Intel 845D, tehát B0-ás core steppinggel (B-step) bíró Brookdale chipkészlete köré épül. A lapon helyet kapott C-media (CMI8738) hangkütyühöz jár egy S/PDIF kimenet is, ebben tehát példát mutat. Amúgy 2db DIMM slot van rajta a max. 2GB PC1600/2100-as DDR RAM-hoz, meg 5 PCI, 1 AGP..

Ami viszont már sokkal érdekesebb, és a honi piacot feltehetőleg inkább lázba hozza majd, az az ABIT BD7-es lapja (még a héten hivatalost is bejelentik..), amely egyrészt ugyanígy 845D-s megoldás, de helyet kapott rajta egy újabb jelentős(..) ABIT-innováció, ez pedig egy 4-fázisú feszültségregulátor, 8db MOSFET tranzisztorral megfejelve.. Amelyek egyenként már kevésbé melegednek, tovább fényezve az újabban már csak nehezen kritizálható ABIT-lapstabilitás nimbuszát..

Van 845D-s lapja az ASUS-nak is, még jó hogy van, P4B266 néven, amely lapnak a szállítását a gyártó már meg is kezdte -- adja hírül több netes hírforrás. Itthon, úgy tudjuk, még nincs belőle, legalábbis délelőtt még nem láttam a tesztelendő vasaink között..

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Hirdetés