Hirdetés

Overclockerek, figyelem, itt az új Athlon XP 2400+!

Mint az a korábbi híradások szerint várható volt, az AMD megkezdte az áttérést az Athlon XP sorozatnál az egy magra épülő gyártásra. Ez azt jelenti, hogy eddig a 256 KB L2 gyorsítótárat tartalmazó modellek a Thoroughbred, az 512 KB gyorsítótáras változatok pedig a Barton magra épültek. Ezzel szemben az AMD át akar térni arra a megoldásra, hogy a teljes Athlon XP termékskála egy magra, a Bartonra épüljön. Így a 2500+ és e feletti jelölésű processzorok magja nem változik, a 2400+ és alacsonyabb modellszámú CPU-k viszont a Thorton magra épülnek majd. Gyártás szempontjából ezek is Barton magok, csak az 512 KB cache fele le lesz bennük tiltva, gyakorlatilag egy mostani Thoroghbred mag tudását nyújtva.


Forrás: http://www.watch.impress.co.jp/akiba/

Ebből két dolog következik. Az egyik az, hogy az AMD gazdaságosabban tudja gyártani az Athlon XP processzorokat, hiszen nem szükséges két különböző gyártósort fenntartani a kétféle mag miatt. A másik dolog az, hogy az olcsóbb processzorok is tartalmazzák a Barton magok teljes, 512 KB-os gyorsítótárát, melynek működését jó esetben egyszerűen engedélyezhetjük.

A mostani hír apropója az, hogy Internetes források szerint Japánban feltűntek az első Thorton magos, 2400+ jelölésű Athlon XP processzorok, melyek a fentiek okán könnyen az overclockerek kedvencévé válhatnak, ugyanis az AMD a K7 architektúra esetében már nagyon jó kibocsátással rendelkezik, így bizonyos, hogy nem csak azokat a processzorokat hozzák forgalomba 256 KB gyorsítótárral, melyeknél a letiltott 256 KB hibás.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés