Hirdetés

Ötvenmillió Canon objektív

50 millió Canon EF objektív
50 millió Canon EF objektív

A sikertörténet több mint húsz évvel ez előttre nyúlik vissza. A Canon 1987-ben jelentette be első EOS szériás fényképezőgépét, amely az EOS 650 típusjelzést kapta, és ezzel párhuzamosan megindult a Canon EF bajonettes lencsék gyártása is. Lássunk egy rövid történelmi áttekintést, hogy honnan is indult a Canon EF lencséinek sikersztorija és hol tart napjainkban.

Még ugyanabban az évben, tehát 1987-ben, megjelenik az első USM motorral szerelt objektív, az EF 300 mm F2.8 L, aztán 1995-ben a gyártó piacra dobja a világ első kikapcsolható képstabilizátorral ellátott objektívét, majd folytatják a fejlesztések sorát, és 2001-ben bemutatják a többrétegű diffrakciós elemeket is tartalmazó EF 400 F4 DO IS USM utazó sport és természetfotósok számára fejlesztett lencsét, ám ezzel nincs vége


A Canon objektívpalettája

2008-ban a cég egy SWC (Subwavelength Structure Coating) bevonattal rendelkező objektívet mutat be, ami nem más, mint az EF 24 mm F1.4 L II USM, az újabb mérföldkő letételére pedig 2009-ben kerül sor, amikor is a gyártó bemutatja a világ első hibrid képstabilitzátoros technológiával működő lencséjét, az EF 100 mm F2.8 L Macro IS USM-et.

Még csak január végét írjuk, de a gyártó már 2010-ben is letett "valamit" az asztalra, amit, úgy hívnak, hogy EF 70-200 mm F2.8 L II IS USM.  A cég palettáján jelenleg több mint 60 optika szerepel, és csak az elmúlt két év alatt több mint tízmillió objektívet gyártottak. Szép teljesítmény!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Canon

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés