Hirdetés

Őszi ROG-dömping

Billentyűzet saját fejlesztésű kapcsolóval, különleges ventilátor, 360 Hz-es monitorok és Wi-Fi 6e-s router – az ASUS semmit sem hagyott ki.

Bár bizonyára a többséget az új GeForce RTX 3000-es grafikus kártyák hozzák majd igazán lázba, az ROG Meta Buff névre hallgató őszi termékbejelentése nemcsak ezekről szólt, a cég monitoroktól a headseteken át a routerekig számos kategóriában hozott vagy fog hozni újdonságokat. Ezek bemutatását kezdjük is rögtön a kijelzőkkel, amelyek közül a PG259QN pár napja már hallatott magáról, most viszont kap egy tuningolt testvért is, PG259QNR néven.


[+]

Ebben ugyanazt a 360 Hz-es maximális frissítésre képes 24,5”-es, Full HD felbontású IPS panelt találjuk, mint a másikban, megmaradnak a kiegészítők, a HDR 10 és a G-Sync technológia, viszont az R betűért cserébe egyrészt kapunk egy asztalra rögzíthető tartót is a csomagban, másrészt használhatjuk az NVIDIA Reflex Latency Analyzer megoldásának egy kiegészítését, feltéve, hogy kompatibilis egeret (amit mit ad isten, az ASUS is gyárt) csatlakoztattunk a kijelzőhöz. Magáról a Reflexről részletesebben itt írtunk. A kijelzőbe épített megoldás arról szól, hogy folyamatosan mérhetjük a teljes rendszer késleltetését az egér gomb megnyomásától a lövés pixeleinek megjelenéséig, az így kapott adatokkal pedig megkereshetjük az optimális beállításokat, dicsekedhetünk barátainknak vagy mutogathatunk rájuk egy elvesztett meccs végén, ízlés szerint. Ami az extra tartót illeti, ennek előnye, hogy lényegesen kevesebb helyet foglal az asztalból, mint a hagyományos láb, közelebb lehet kerülni a képernyőhöz.


[+]

A várhatóan szeptemberben érkező PG259QN-hez képest a PG259QNR csak az év vége felé jöhet, és ugyanez várható a 32 hüvelykes nagyobb testvértől, a PG329Q-tól is, amely 2560x1440 pixeles felbontást kínál DisplayHDR 600-zal, 98%-os DCI-P3 színtérrel és 175 Hz-es maximális frissítési frekvenciával, utóbbi változó erősségű overdrive-val kombinálva G-Sync kompatibilitás mellett is kihasználható.


[+]

A Noctua nyomdokaiba lépve érkezik a következő újdonság, a ROG Strix XF 120 ventilátor, amely egy 12 cm-es, PWM vezérlésű eszköz, 62,5 cfm térfogatárammal és 3,07 mmH2O statikus nyomással. A mágneses csapágyazású, elsősorban házhűtésre kihegyezett XF 120 tervezésekor mindent bevetettek, üvegszálas műanyagot, rezgéscsillapító felfüggesztést, speciális alakú lapátokat, és így tovább. A 250 és 1800 rpm közötti fordulatszámon (vagy 0 rpm-en) használható termék a negyedik negyedévre várható.


[+]

Beviteli eszközök területén is számíthatunk újdonságokra: egérként a negyedik negyedévben jöhet a ROG Keris Wireless, amely nem csak vezeték nélküli (Bluetooth és saját rádiós), de vezetékes kapcsolaton keresztül is csatlakoztatható számítógépünkhöz. Az érzékelő 16 000 cpi-s, és 400 ips-ig illetve 40 G-s gyorsulásig követi kezünket. A PBT-ből készült fő gombok alatt ROG mikrokapcsolókat találunk az ígéretek szerint 70 millió kattintásos élettartammal, és ha tönkretennénk őket, az egyedi foglalatos rögzítésnek köszönhetően a csere sem lesz probléma. Egyébként cserélhetőek az oldalsó gombok is, mindez pedig 79 grammos tömeggel sikerült kombinálni, ami azért nem hangzik rosszul.


[+]

A billentyűzeteknél a Scope RX az újdonság, illetve inkább az, ami benne van: egy saját fejlesztésű optomechanikus kapcsoló, a ROG RX Red. Karakterisztikájában a klasszikus „red” kapcsolókat hivatott követni, lineáris ellenállással, kattanás nélkül. A kapcsolási pont 1,5 mm-nél van, az ellenállás 40 cN, és ez a kapcsolás után 55 cN-ra növekszik. A mérnökök a ROG RX Red-et vastagabb kapcsolószárral tervezték, így kevésbé billeg, a kupakok pedig egyedi, négy tüskés megoldással rögzülnek. Az új kapcsolóval bemutatkozó Scope RX egy viszonylag visszafogott, szigetes klaviatúra, természetesen RGB világítással, alumínium alaplemezzel, IP56-os víz- és porállósággal és egy USB 2.0 átmenő csatlakozóval.


[+]

A már piacon lévő ROG Delta headsetcsalád is bővül a Delta S-sel: ebben ESS 9281 kodeket találunk, amely az MQA szabványú fájlokat is képes megfelelő minőségben dekódolni. A 300 grammos headset aktív zajcsökkentő megoldással is rendelkezik és nem hiányzik róla az RGB világítás sem. A Delta S headset érkezése szeptember végére várható, a Scope RX a harmadik negyedév folyamán, a Keris Wireless pedig a negyedik negyedévben jöhet.


[+]

Egyelőre csak az Egyesült Államokra konfigurált változatban kerül piacra az új ROG Rapture GT-AXE11000 router, amely WiFi 6E támogatást hoz magával. Az extra 6 GHz-es sávot kihasználó rádión túl 2,5 Gbps-es LAN portnak, 4x4-es antennáknak és négymagos, 1,8 GHz-es rendszerchipnek is örülhetnek majd a nyugaton élő vásárlók. Azt nem árulták el, hogy kevesebb extra csatornára engedélyezett EU-s verzió készül-e belőle.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés