Hirdetés

Az ABIT néhány hét múlva az utolsó szerverből is kihúzza a dugót

Az ABIT 1989-ban alapult Tajvanban és 1991-re már a leggyorsabban növekvő alaplapgyártóvá vált. Az eladások rövid időn belül túllépték a 10 millió dolláros határt is, a fejlődés azonban töretlen maradt. Új gyárakat nyitottak és székhelyüket is áthelyezték Taipeibe, még 2000 és 2001 között is képesek voltak megduplázni az értékesített alaplapok számát. Kis hazánkban is népszerű márkának számított, és ősidők óta jelen volt a hazai piacon, ezért szinte elképzelhetetlen volt, hogy egyszer csak nehéz helyzetbe kerüljenek.

Pedig a tőzsdei szereplés végül rosszul sült el, és 2005-ben komoly anyagi problémákkal kellett szembenéznie az ABIT-nak. Végül nem maradt más választás, mint hogy 2006-ban felvásárolta a céget az USI (Universal Scientific Industrial), így Universal ABIT néven, de folytatták az alaplapgyártást. A financiális gondok viszont csak nem akartak javulni, így végül 2009 márciusában végleg kiléptek a piacról. Ennek ellenére a weboldal megmaradt a terméktámogatás végett, és a garanciális ügyeket is igyekeztek még pár évig rendezni.


[+]

Most azonban bejelentették, hogy 2012. február 28-án az utolsó szervereket is leállítják, ezért minden vásárlójuknak, akik még használnak ABIT alaplapot, azt ajánlják, hogy töltsenek le minden kézikönyvet, drivert és BIOS frissítést termékeikhez, nehogy a jövőben ebből bárminemű kellemetlenség adódjon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Abit

Hirdetés