Hirdetés

Két belépő szintű tévével várja a Mikulást az Orion

A SF10 sorozat két tagja jó eséllyel bukkanhat fel a hazai áruházakban is, akár más márkanév alatt is.

Ha azt mondjuk, hogy két új Orion tévékészülék érkezik, az akár azt is jelenthetné egy ideális világban, hogy újjáéledt a nagy múltú magyar "szórakoztatóelektronikai" vállalat, és megkezdi a termelést. Azonban erről sajnos szó nincs, ugyanis az 1958-ban alapított, japán Orion Electric jelentette be, hogy új modellekkel lép színre. A termékeivel a magyar piacon is jelen lévő konszern gyártja jelenleg a JVC név alatt futó televíziókat is, és több áruház saját márkás készülékei is az ő nevükhöz fűződnek, így jó esély van rá, hogy ezek a készülékek eljussanak hazánkba is valamilyen úton módon.

Orion RN-32SF10
Orion RN-32SF10 [+]

 

A most bemutatott két készülék, egy 24, illetve egy 32 hüvelykes változat az SF10 szériába tartozik. A zongoralakk fekete fényezésű televíziók a belépő szintet képviselik, legalábbis tudásukban. Okostévé rendszerrel nem bírnak, az edge LED háttérvilágítású LCD panel felbontása 1366x768 képpont, tehát a Full HD-t el lehet felejteni. A nagyobba 2x10 watt teljesítményű hangrendszer került, a kisebbnél pedig be kell érni 2x3 wattal. Természetesen a digitális tévétunerek nem hiányoznak belőlük, és a műsorok USB-s adattárolóra történő rögzítését is lehetővé teszik.

A képességeikhez képest meglepően drágának tűnnek: a 32 hüvelykesért ugyanis 38 000 jent (~89 000 forint), a 24 hüvelykesért pedig 28 000 jent (~65 000 forint) kérnek el. Azért viszont azt nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy Japánban sok esetben sokkal magasabb áron kerülnek a boltokba ugyanazon termékek, mint Európában.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Orion

Előzmények

Hirdetés