Hirdetés

Ördögi Radeon R9 390X VGA a PowerColortól

A PowerColor Devil termékcsaládba tartozó kártyái mindig kiemelkednek a sorból a hűtés és a tuningolhatóság terén, és a dupla GPU-s kártyák sem állnak tőlük távol ebben a sorozatban. Az R9 390X Devil esetében persze szó sincs két Grenada XT magról, de a hűtéshez most is alaposan hozzányúltak, és a tuningolhatóságról sem feledkeztek meg.


[+]

A Devil R9 390X jelzésű VGA GPU-ja tehát ugyanazt tudja, mint bármelyik más kártya ugyanezzel a GPU-val, de órajelét 1100 MHz-ig tolták fel a gyárilag ajánlott 1050 MHz-ről. Az 512 bites buszon kapcsolódó memória szintén nem új, de a 8 GB-ot kitevő GDDR5 chipeket 6000 helyett ezúttal 6100 MHz-es frekvencián járatják a tervezők. Természetesen e paraméterek tovább emelhetőek, amiben az alaposan áttervezett NYÁK és 6+1+1 fázisú digitális tápellátó áramkör nyújt segítséget.


[+]

Az új kártya természetesen extrém tuninghoz is jó alap lehet, de a gyárilag hőérzékelővel felszerelt és ez alapján vezérelt hibrid hűtés mellett sem lehet szó nélkül elmenni, ugyanis a megvásárolható 390X-es VGA-k között ez az egyetlen, amelyet ezzel a megoldással kínálnak. Azt sajnos a gyártó még nem árulta el, hogy mennyiért kívánja árulni a fekete-fehér színben pompázó, masszív külsejű kártyát.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés